В САЩ е прието да се оставя 15-20-процентов бакшиш, но един сервитьор наскоро получил 135135% бакшиш! А причината е повече от трогателна и мила.

Кейси Симънс работи в ресторант в американския град Далас. По неговите собствени думи, той обича да радва хората и очевидно това е предизвикало съдбата да му се усмихне. Наскоро в ресторанта пристигнала жена, поръчала си най-евтиния артикул от менюто - чаша вода за 37 цента, набързо платила и си тръгнала. Очевидно е, че чашата вода е била само претекст, за да остави на Кейси повече от щедър бакшиш - 500 долара. Самият Кейси първоначално не разбрал какво се случва.

Цялата ситуация се изяснила, когато сервитьорът намерил бележката, която оставила жената. Оказало се, че предишния ден Кейси е помогнал на много разстроена възрастна дама в супермаркета. Той се опитал да я развесели и накрая платил за покупките ѝ. „Сметката беше само 17 долара, но не парите са важни. Важното е да покажеш на някого, че те е грижа”, разказва Кейси.

Оказало се, че възрастната жена е майката на щедрата клиентка. Възрастната дама се чувствала много потисната, защото се навършвали 3 години от смъртта на съпруга ѝ, но никой от другите пазаруващи не ѝ обръщал внимание, само Кейси Симънс. Неговите мили думи са помогнали на жената много повече, отколкото е предполагал.

Ето какво пише и в оставената бележка:

„В един от най-тъжните моменти от годината ти направи деня на майка ми прекрасен. Настоял си да платиш, казал си ѝ, че е много красива жена. Не съм виждала майка ми толкова усмихната, откакто баща ми почина. Майка ми не те е молила за помощ, но въпреки това ти я направи щастлива за поне година напред.”

Историята е наистина трогателна и прекрасна и се надяваме повече хора да се вдъхновят да бъдат като Кейси.