Упражненията в спалнята стимулират растежа на мозъчни клетки.

Учените са убедени, че редовният секс ни прави по-умни. Това е така, защото хората с редовни сексуални контакти имат по-високи нива на растеж на неврони. Това пък от своя страна е гаранция за добро здраве и бистър ум. Затова и сексуално активните хора имат остър ум, бързо взимат решения и са по-успешни в професионален план. И обратно - депресираните и самотни хора често губят в работата, нямат желание за израстване и се страхуват да вземат нещата в свои ръце.

 

Ново изследване показа по категоричен начин, че връзка между секса и поумняването има и това е факт. Учени разделили доброволци в три групи. В първата група включили хора, които имат романтична връзка отскоро. Във втората група събрали доброволци с дълга и успешна връзка и в третата - само необвързани. 

 

Изследването показва, че най-високи нива на неврони има при прясно влюбените от първата група. При необвързаните тези нива са най-ниски, а при втората група невроните намаляват. Всичко това говори, че с най-големи шансове за остър ум са влюбените отскоро. С течение на времето дори и да имат успешна връзка, растежът намалява. 

 

При всички положения влюбените хора се радват на по-добро здраве, по-високо самочувствие и повече успехи. Редовният секс носи ползи за здравето, предпазва ни от стрес и засилва мозъчната ни дейност. Освен това, задоволените в това отношение хора се радват и на по-добра памет, по-лесно постигат целите си в професионален план и са по-устойчиви по отношение на конкуренцията.

 

Ползите се наблюдават и при двата пола, затова дерзайте!