Вярвах ти.

Срещнахме се и искрите пламнаха. Засмях се и погледнах в очите ти, които ми напомняха за безгрижни дни и океански бриз. Ти погледна към мен с дяволит блясък и неволно отмести косата от очите ми. Наклони главата ми към своята, докато ми прошепваше обещания за вечност.

Беше ме срам да призная, но бях запленена. Бях сама толкова дълго време и беше добре да имам някого до себе си отново. Чувствах се невероятно да срещна човек, с когото си приличам и с когото си паснах толкова лесно. Вълнувах се от мисълта, че най-накрая съм намерила истинската си любов.

Въпреки добрата си преценка, се влюбих в теб наистина. Изхвърлих вниманието през прозореца и преодолях предпазливостта си, за да бъда с теб. Направих компромис с това, в което вярвах, защото исках да се получи. Убедена бях, че червените знамена, които си мислех, че виждам, са плод на въображението ми и просто не съм излекувала от предишната си неуспешна връзка.

Но когато започва да разкриваш истинското си лице и да изясняваш истинското си намерение, вече не можех да те оправдая.

Бях толкова разочарована, че в момента, в който реших да направя тази първа стъпка и да отворя сърцето си, каня отново разбито сърце в живота си. Толкова бях разочарована, че си обещах много неща и имах големи надежди, но ти си същия като всички останали. Толкова бях разочарована, че смело повярвах и това напълно ме разби.

Но преди всичко съм дълбоко разочарована от себе си да науча, че изобщо не съм се научила.

В момента, в който някой влезе в живота ми и ми показа интерес и загриженост, позволих на емоциите да властват над разума ми. В момента, в който някой изрече "Обичам те", аз му вярвам с цялото си сърце, без да се замислям. В момента, в който някой реши, че моята енергия е прекалено голяма и не може да се справи с нея, вече не го е грижа и аз трябва да събирам парчетата.

Уморих се от всичко това. Само защото съм силна и мога да го преодолея, не означава, че искам да минавам през същото нещо отново и отново. Само защото съм мила, не означава, че трябва да ме приемат за даденост. Само защото изглеждам добре, не означава, че се чувствам добре.

Не това е начинът. Мога да избера начина, по който да се чувствам. Мога да съм нещастна или бавно да се излекувам. Мога да обвинявам Вселената, че ме причинява тази бъркотия, или мога да приема това като ценен урок, гарантиращ, че няма да го повтарям.

Мога да избирам и днес аз избирам себе си.

Засега ще сложа отново стени около сърцето ми и решавам да не отстъпвам лесно. Ще си дам време да се излекувам и отново да се чувствам добре. Няма да се опитвам да накарам тази несъществуваща връзка да продължи. Сега ми е позволено да мисля за себе си и да направя най-доброто за мен.

Засега просто ще съм сама.