Великата Мерилин Монро е родена на 1 юни 1926 година, а жизненият ѝ път приключва на 4 август 1962 година.

Актрисата е обявена за една от най-красивите и сексапилни жени на всички времена и е извор на вдъхновение за милиони по света.

Официалната версия за кончината на Мерилин е самоубийство със свръхдоза барбитурати, но има хиляди нейни фенове, които се съмняват в истинността ѝ.

Решихме да съберем някои от най-интересните теории за нейния фатален край:

Семейство Кенеди е виновно за смъртта на Мерилин

Само два месеца и половина след знаменитото ѝ изпълнение на песента "Честит рожден ден" на президента Джон Кенеди на 19 май 1962 година, Мерилин е намерена мъртва.

Кенеди и по-малкият му брат - главен прокурор Робърт Кенеди, не един път говорят за самоубийството на актрисата.

През 2007 година австралийският режисьор Филип Мора открива частично преработен документ на ФБР, в който се предполага, че Робърт Кенеди също е имал афера с Монро и може да е съучастник в заговор за самоубийството ѝ. 

Друга теория твърди, че актрисата е убита от семейството, тъй като не един път е заплашвала да издаде информация за президента. Смята се, тя е имала малка червена книжка, в която е записвала разговори и поверителна информация.

Мафията е организирала самоубийството на актрисата

Един от възможните сценарии включват Сам Джанкана - босът на чикагската мафия. Джанкана също иска да се отърве от актрисата, защото има връзка с неговия довереник Джони Розели и го е заплашвала, че ще го издаде на полицията.

"Много хора имаха какво да губят, ако Мерилин започнеше да говори.Тя правеше много опасни изявления и не осъзнаваше, че играе с големите момчета", коментира Дарвин Портър, биограф на актрисата. 

Портър вярва, че петима мъже от мафията са виновни за убийството ѝ. По нареждане на Джанкана те я приспиват с хлороформи я убиват.

Друга теория твърди, че някой от семесйтво Кенеди наема мафията, за да се отърве от Монро.

Знаела е прекалено много за извънземните

Една от най-абсурдните теории, която се коментира в документалния филм "Непризнатото", гласи, че Монро е била убита от ЦРУ, защото е знаела истината за случая Розуел и е планирала да разкрие всичко. Във филма се твърди, че в тайната агенция има засекретен документ по случая.

Той съдържа информация за катастрофата с НЛО в град Розуел, Ню Мексико, през 1947 година. Монро знаела за случая от Кенеди, който ѝ казал, че е виждал доказателства.

Разбира се, Мерилин отново е използвала информацията, която е записвала прилежно.

Мерилин Монро все още е жива

Теориите за изфабрикуваната смърт на актрисата са десетки.

Писателят Джон Бейкър твърди, че смъртта на Монро е била инсценирана и нейният психиатър я настанява в психиатрична институция в Канада заради емоционален срив.

Той вярва, че Монро е останала там цели 20 години, преди да бъде освободена. Бейкър твърди, че през 1984 година среща Монро в Нова Скотия и я описва като уплашена и параноична. Тя му разказва за дните си като бивша кинозвезда, а приликата ѝ с Мерилин и гласа ѝ били поразителни.