Дали на тези деца не им е писано да се влюбят? Все пак колко често се случват такива съвпадения? Родителите на двете деца никога не са се срещали преди, а децата им са родени в съседни стаи, само с няколко часа разлика.

Ромео Ернандес и Джулиет Шифлет са се родили с помощта на един и същ доктор, а терминът и на двете майки е бил на 26 март, но бебетата са решили да подранят, нетърпеливи да се срещнат. Въпреки че са родени в съседни стаи, родителите им не са се познавали и са разбрали за невероятното съвпадение едва след като фотографът на болницата дошъл да заснеме децата.

Въпреки че бебетата носят имената на най-известната любовна двойка в историята, нито едно от семействата не е вдъхновено от великия Шекспир и неговото произведение.

„Най-смешното е, че не сме го кръстили Ромео заради Шекспир“, обяснява 24-годишната майка Морган Ернандес. „Кръстихме го на певеца Ромео Сантос, който аз и съпругът ми харесваме.“

Семейство Шифлет също е избрало името на дъщеря си по други причини. „Искахме име, което да започва с Д, както при сина ни Джонас. Избрахме Джулиет, защото и двамата гледахме сериала „Осмо чувство“ и избрахме името на главната героиня, което беше Джулиет“, обяснява Кристиана Шифлет.

Двете семейства се шегуват, че някои ден ще оженят децата си, а първият рожден ден вече е планиран - партито ще бъде общо, а тема - Шекспир.

Фотографът пък им предложил услугите си за бъдещата сватба: „Казах им, че ако искат още от сега да ме наемат за сватбата, аз съм насреща.“

А ние се надяваме животът на малките Ромео и Джулиет да е изпълнен с любов, която да завършва по-щастливо от тази на известните им съименници.