Безброй ангажименти, вечна липса на време, сиви мисли и еднообразие - може би и вие определяте ежедневието си точно по този начин. Да, 21-ви век определено ни предизвиква да надскачаме себе си и непрестанно да се стремим да даваме все повече и повече.

Но сред целия океан от задачи най-често забравяме най-важното - самите нас.

Лесно е да пренебрегнем вътрешния ни мир и да си заблуждаваме, че умът и душата ни не се нуждаят понякога да се реят свободно и да достигат до нови висини. 

Правилно подбраното хоби ни помага да се справим със стреса, да открием нова страст, да повярваме в себе си, да придобием нови умения. И тъй като съвременният свят изисква модерни решения, днес ще поговорим за любимите хобита през 21-ви век. 

Предизвикай себе си

Колко често сте чували фразата:"Още като дете разбрах, че не мога да рисувам и вече дори не се опитвам"? Безспорен факт е, че много от нас смятат, че рисуването е присъщо само на онези, които имат талант за него. Истината е, че всеки може да рисува, когато разполага с подходящата мотивация и правилното вдъхновение.

А знаете ли, че рисуването има редица полезни действия върху мозъка? Доказано е, че то се отразява благоприятно върху паметта ни и ни помага да запомняме по-лесно и бързо. Освен това изправянето с четка пред бялото платно ни помага да се отърсим от стреса, да забравим за злободневните тревоги и да забравим за всички негативни емоции. 

Напитката на Боговете

Няма нищо по-хубаво от уюта на дома в края на дълъг ден и любимата напитка. Доказано е, че чаша вино на ден се отразява изключително благоприятно на цялото тяло. Виното спомага за намаляването на кръвната захар, има противовъзпалителен ефект и подпомага работата на сърцето. А скорошни проучвания доказаха, че една чаша червено вино на ден се равнява на 1 час тренировка във фитнеса. Разбира се, последното твърдение звучи твърде хубаво, за да бъде истина, но според нас е идеално извинение, за да се наслаждаваме на прекрасната напитка. 

„Артисти и поети откриват смисъла на живота в чаша вино“

Ежедневният стрес вече не е фактор, когато съществува модерен отдушник. С чаша вино в ръка, огромно желание и бъдещето произведение на изкуството ни очаква. 

В DaliVino можем да се отпуснем и да открием скрити артистични заложби. Прекрасна обстановка, изкушаващо вино и вещото ръководство на професионални творци са единствените компоненти, за да изживеем вълнуващи мигове. 

Студио Пловдив

Всеки може да създаде изкуство, а когато забавлението е наш спътник, резултатът със сигурност е зашеметяващ. 

Модерната арт галерия за рисуване DaliVino предоставя възможност сами да изберем любимо произведение, което да пресъздадем. А всички необходими материали са предоставени от самата галерия. Разбира се, напътствията от майстор художник са безценни и ни помагат да развием твореца в себе си.

А най-хубавото е, че сега имате възможност да спечелите по 1 безплатно посещение (което важи за двама) в арт галериите в София и в Пловдив. Всичко, което трябва да направите, е да попълните регистрационната форма и да уточните дали участвате за безплатно посещение в Пловдив, или в София. Желаем ви успех!

Студио София

DaliVino.bg очаква всички бъдещи творци, защото релаксът се нуждае само от хубаво вино и бяло платно, което очаква размаха на четката ни. 

Играта вече приключи. Победителите са Ивелина Понева (за галерията в София) и Лилия Паунова (за галерията в Пловдив). Честито!