Да, звучи нелогично, но това е самата истина - двойките, които се наслаждават заедно на компанията си, докато пият любимата си напитка, са много по-щастливи от останалите!

Дамите и господата, които са привърженици на една чаша вино, уиски или бира след вечеря и които по-често страдат от махмурлук, причинен им предишната вечер, са в пъти по-доволни от брака си, гласи скорошно проучване, публикувано в медицинско издание. Не приемайте този факт обаче, като зелена светлина, която ви дава правото да се напивате всяка вечер или да насилвате партньора си да го прави заедно с вас. Без значение колко и какво пиете, ако го правите с партньора си, то спадате към щастливите двойки. 

Няма нужда да се притеснявате дали вашият брак ще продължи, докато годините си отминават и дали всичко ще бъде наред. Причината? Алкохолът!

Резултатите са направени след изследване на повече от 4,864 хора, женени от близо 50 години. Средната възраст на двойките била 33 години, като за две трети от участващите това е първи брак. 

Защо обаче, се получава така?

За изследователите това също е ненапълно разгадана загадка. "Не сме сигурни напълно защо се случва това. Предполагаме, че се дължи на факта, че двойките, които правят повече дейности заедно в свободното си време, имат по-добро качество на личния живот. Това с пълна сила важи и за алкохола", разказва авторът на изследването КираБирдит от Университета на Мичиган в Ан Арбър.

Какъв е изводът?

Колкото повече време прекарваме с любимия навън и колкото повече неща се научим да правим заедно, то толкова по-дълги ще бъдат отношенията ни. 

Съветваме ви обаче, преди да се втурнете към щанда с отбраните вина да имате предвид, че проучването не се отнася за даден вид алкохол - сравнени са двойки, пиещи по чаша вино или бира след вечеря. В никакъв случай не говорим за битов алкохолизъм. Както предполагате, алкохолиците по-скоро имат влошени отношения както със семействата си, така и с партньора. 

Е, сега си сипете чаша от любимото питие, сгушете се в любимия човек и си кажете "Наздраве!" за дългия и щастлив живот, който ви очаква заедно! И не на последно място - пийте отговорно!