Холивудската легенда Джейн Фонда се отвори и разказа за здравословните си проблеми. 84-годишната актриса сподели, че е болна от рак и от шест месеца се подлага на химиотерапия.

Холивудската звезда е диагностицирана с неходжкинов лимфом, който в повечето случаи е лечим.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

 

"Скъпи приятели, искам да споделя с вас нещо много лично. Бях диагностицирана с неходжкинов лимфом и започнах химиотерапия. Това е рак, който се характеризира като много лечим. Цели 80 процента от хората го преживяват, така че се чувствам много щастлива от това. Също така съм щастлива, че имам здравна застраховка и достъп до най-доброто лечение и лекари. Знам и ме боли, че съм привилегирована. "Почти всяко семейство в Америка се сблъсква с рака в някакъв момент и твърде много от тях нямат достъп до качественото здравеопазване, което получавам аз, а това не е нормално."

"От шест месеца получавам химиотерапия и се справям добре с лечението. Ракът е учител и аз обръщам голямо внимание на уроците, които ми дава. Едно от нещата, които ми показа, е значението на общността. За израстването и задълбочаването на обществото, за да не сме сами. А ракът - заедно с възрастта ми - определено учи на важността на това да се адаптираме към новите реалности" - гласи посланието ѝ.

Фонда се бори с рака на гърдата преди повече от десетилетие. Тя победи болестта през 2010 г. Пожелаваме на Джейн Фонда бързо оздравяване!