Това е любимия цитат на Джеки Чан, цитат, който прилага и до ден-днешен.

Джеки Чан е роден през вече далечната 1954-та година. Майка му Лили го е изгледала в нищета и мизерия. Въпреки всички тежки моменти, които той е имал през живота си е успял. Успял е заради това, че никога не се отказва.
Джеки има стотици награди в бойните изкуства и кино индустрията. Той дори успява да извоюва почетен Оскар през 2007-ма година.

Сега години по-късно той е осиновил 10 сирачета. Взел е под опека 50 китайски деца. Издържа няколко стипендианта в престижни университети по цял свят. Финансира лечението на деца болни от рак и други коварни заболявания. Тук някой ще каже той има пари, за това го прави! Колко богати има, но и пръста не си мърдат!

Попитали го:

- Джаки, доволен ли сте от живота си?

Той отвърнал:

- Знаете ли, преди време чух много мъдри думи.

Твоята сложна работа е мечта за всеки безработен. Твоето непослушно дете е мечта за всеки бездетен. Твоят малък дом е мечта за всеки бездомен. Твоят малък капитал е мечта за всеки длъжник. Твоето неблестящо здраве е мечта за всеки неизлечимо болен.

Това, че Всевишният скрива греховете ти от хорските очи, е мечта за всеки, опозорен от греховете си. Твоето сърдечно спокойствие, твоят спокоен сън, твоята достъпна храна са мечта за всеки, в чиято страна има война.

"Нужно е да ценим всичко, което имаме. Никой не знае какво ще се случи с него утре."

Джеки Чан, "Остарях преди да порасна!"