Дженсън Екълс е роден на 1 март 1978 година и е известен с ролята си в сериала „Свръхестествено“. Актьорът не се слави само с играта си там, но и с това, че е добър баща и любящ съпруг.

Дженсън среща съпругата си на снимачната площадка на „Свръхестествено“ и „One Tree Hill”, но тогава са просто приятели. Даниел Харис има приятел, а когато през 2005 година се разделят, отношенията ѝ с актьора започват да стават все по-романтични. През 2006 той споделя, че си търси половинка, която да го кара да се смее и да го прави щастлив, но в същото време да са най-добри приятели. През 2007-ма година на снимките на „25-сантиметров герой“ те стават още по-близки. Пазят връзката си в тайна, като 2 години по-късно чак съобщават, че са двойка.

През 2009 той ѝ предлага, като споделя, че е бил много притеснен, но всичко е минало по план. Сватбата е на 15-ти май 2010 година, като и двамата канят най-близките си колеги и приятели. Актьорът Джаред Падалеки, който е брат на Дженсън в култовия сериал, също присъства и дори е негов кум. Празненството е истинска приказка.

Двойката посреща първото си дете през 2013-та година, дъщеря им. Три години по-късно се появяват и близнаците им.