На 22 декември 2014 г. светът загуби още един от най-големите си таланти в музиката - легендата на блус и рок музиката Джо Кокър! Той напусна този свят на 70-годишна възраст, но завинаги ще остане в сърцата на меломаните с невероятните си изпълнения и специфичния си глас.

Кокър е роден на 20 май 1944 г. в Англия. Започва музикалната си кариера на 15 години като член на групите The Avengers (където пее под името Ванс Арнолд), Big Blues (1963) и The Grease Band (1966). Първият му голям хит, който влиза в британските топ класации, е „With a Little Help From Мy Friends“, кавър на Бийтълс от албума „Сержант Пепър...“, където на китара свири Джими Пейдж. През 1969 Джо Кокър взима участие в рок фестивала в Уудсток. Дуетът му с Дженифър Уорнис – „Up Where We Belong“ става световен хит е печели както Grammy, така и награденията на Академията. Джо Кокър е удостоен с ордена на Британската империя през 2007 г. Певецът е и носител на Грами от 1983 г.

По време на кариерата си, която е повече от 40 години, Кокър създава незабравими хитове като „You Are So Beautiful“, „Unchain My Heart“, „Up Where We Belong“, "You Can Leave Your Hat On", "Summer in the City" и още много други.

"Обичам целия процес на създаване на музика и представянето є пред публика, но със сигурност най-силната емоция е да застанеш на сцената и да видиш всички тези хора пред себе си. Неповторимо е и знам, че докато феновете идват на концертите ми, аз ще продължавам да правя турнета."

"Истината е, че когато бях малко момче, много обичах да си играя на каубои и родителите ми започнаха да ме наричат Каубоя Джо. Това е, така си и остана и през всичките тези години никой не ме е наричал Джон."