Джъстин Бийбър разкри, че се страхува да не може да се храни, след като е претърпял временна парализа на лицето в следствие на синдрома на Рамзи Хънт само дни след като е бил принуден да отмени датите за своето световно турне.

28-годишната поп звезда публикува в своя Инстаграм триминутно видео, обясняващо диагнозата, която е усложнение на херпес зостер, което може да доведе до парализа на лицето.
Според експерти загубата на слуха и парализата на лицето, свързани със синдрома на Рамзи Хънт, са временни, но могат да станат и постоянни.
Дясното око на Джъстин не можеше да мига и дясната страна на лицето му не помръдва, когато той започва видеото, казвайки: „Здравей, всички, исках да ви информирам какво се случва. Очевидно, както вероятно можете да видите по лицето ми, имам състояние, наречено синдром на Рамзи Хънт, причинен от вирус, който атакува нервите в ухото ми и лицевите ми нерви и е причинил парализа на лицето ми."

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Justin Bieber (@justinbieber)

Малко след това той публикува стори, в което моли феновете си за подкрепа: „Постепенно става все по-трудно да се храня, което е изключително разочароващо, моля, молете се за мен“.

Известно е, че вирусът който причинява този синдром, би могъл да остане неактивен с години в организма на човек, прекарал варицела като дете. Днес знаем, че един от трима, прекарали дребна шарка, би могъл да развие поне веднъж в живота си херпес зостер. Днес ваксина за варицела има в България, макар и все още да не е безплатна и да не е в задължителния имунизационен календар.