Ще спра да те обичам.

Може да не е днес или утре, но един ден, ще се случи.

Един ден ще спра да мечтая за теб. Няма да се измъчвам от мисли за теб през деня и да преследвам мечти за теб през нощта. Няма да минавам през ежедневието си, чувствайки яма в стомаха си, че нищо не е правилно без теб до мен. Ще спра да мисля, че ти си най-доброто нещо, което ми се е случило и животът ми е поел в мрачна посока сега, когато те няма.

Един ден ще спра да се надявам, че ще се върнеш. Няма да посегна към телефона си и тайно да искам да си ти и сърцето ми да се свие за хиляден път, че не е така. Ще спра да очаквам, че изведнъж ще протегнеш ръка в тъмнината, казвайки, че ти липсвам. Няма да те търся сред тълпата и да искам случайно да се натъкна на теб. Няма да продължа да мисля, че всичко ще е наред, ако можеш просто да се върнеш при мен.

Един ден ще спреш да ми липсваш. Ще спра да броя колко време мина откакто за последно говорихме. Ще спра да се чудя как се справяш и дали ти липсвам. Ще спра да те гледам в социалните мрежи и да се плаша до смърт, че си продължил без мен. Ще спра да бъда параноична, че приятелите ни биха ми казали, че имаш нова приятелка и си по-щастлив от преди. Ще спра да усещам празнотата, която остави след себе си, докато изпълвам живота си с нещата, които обичам, страстите, които ме държат будна, и хората, които винаги ме подкрепят.

Един ден ще спра да чакам да се върнеш. Ще продължа с живота си и ще създам нови спомени. Ще продължа да постигам това, което искам да правя. Ще бъда смела и мотивирана да се изправя и да възвърна старата си енергия. Ще започна да приемам неуспеха в крачка и ще преследвам мечтите, които копнеех да постигна. Ще живея всеки ден максимално и решена да накарам всеки момент да си струва.

Един ден ще се влюбя в някого, който не си ти. Ще спра да те търся във всички, които срещам. Ще спра да търся някой да те замени и наистина ще обичам друг. Ще разбера, че това, което имахме беше специално, но не незаменимо. Ще отворя сърцето си открито, безстрашно и безрезервно, защото дори ти не можеш да съсипеш любовта за мен.

Един ден ще спра да те обичам. Ще те пусна напълно и без ограничения. Ще погледна обективно нашето минало и ще призная, че е имало добри дни, но нещастието надвишаваше доброто. Ще бъда убедена, че съм постъпила правилно, като съм скъсала с теб, защото никога не си бил правилния за мен. Ще спра да живея в миналото и ще започна да ценя настоящето, както и да се вълнувам от блестящите възможности на това, което ще ми донесе бъдещето.

Един ден ще бъда по-добре без теб. Ще приема уроците, които си ми оставил и ще се уверя, че няма да допусна същата грешка в следващата си връзка. Ще бъда уверена, силна и сигурна в себе си и няма да се примирявам във връзката си. Ще бъда истински щастлива, ще ми е добре в собствената ми кожа и няма да стане по друг начин.

В крайна сметка ще бъда по-добре, дори ако този ден не е днес.