Как да запазиш близостта, която някога сте имали?

Сигурно си била във връзка с някой, който ти е свалял звезди и е правил всичко, за да те спечели, но после е спрял. И това те е накарало да не се чувстваш обичана и развълнувана, когато го видиш.

Истината е, че мъжете получават същото усещане - когато една връзка стане прекалено удобна и предсказуема, то самата тръпка се губи. Това, което те притеснява не засяга само физическата част от връзката, а по-точно емоционалното привличане. Именно то е нещо, което кара мъжа да бъде откровен и по този начин да се свърже на едно по-различно ниво с жената. Това е нещото, което може да заздрави връзката между мъж и жена.

Когато мъж ти каже, че вече не се чувства влюбен в теб, то той има предвид, че във връзката ви липсва това емоционално привличане, което се превръща и в причината тя да не върви добре. Когато той иска пространство, всъщност просто се страхува от близостта. Той се чувства притиснат. Вместо това, той иска емоционално привличане, за да се свържете отново. Ето как:

1. Дай му пространството, от което има нужда, и се възползвай от времето за себе си

Това означава, че трябва да вземеш цялата енергия и внимание, които си била насочила към връзката ви, а не към живота ти, и да промениш това, обръщайки повече внимание на семейството, приятелите и себе си. Когато го направиш, почти мигновено ще видиш и промяната. Ще имаш контрол над емоциите си и няма да се притесняваш от страховете си.

2. Разчупи нещата, за да създадеш интерес и вълнение

Любовта и привличането се появяват у един мъж, когато се случват нови и непредсказуеми неща. Ако си водила връзка с човек, който ти е бил много близък, можеш лесно да разнообразиш отношенията ви и те да станат вълнуващи. Например, можеш да променш еднообразното ви ежедневие през уикенда или да измислиш нови занимания. Пътувайте, приемайте нови предизвикателства без да се замисляте. Ако сте заедно постоянно, прекарайте малко време разделени, за да си залипсвате.

Макар и връзката ви да е рухнала и ти да си била много привързана към него, това ще ти е от полза, за да си го върнеш. Ако той е бил физически и емоционално привлечен към теб преди, ти можеш да предизвикаш тази близост отново и да го накараш отново да те пожелае. Какво се изисква от теб ли? Трябва да поддържаш емоционалното привличане, като му дадеш пространството, от което се нуждае, и да създадеш нови приключения и възможности, които ще се харесат и на двама ви.