Когато става въпрос за годежни пръстени, дали размерът има значение? Според една дама отговорът е "твърдо не".

След като приятелите и роднините на Рейчъл Пидърсън и казали да "надгради" малкия си венчален пръстен, тя сподели във Фейсбук защо е взела решение да запази и обича бижуто, което е получила. Нейният пръстен е направен от малки диамантчета подредени, под формата на квадрат, обградени с бляскави камъчета.

Рейчъл напълно се противопоставя на теорията, че размерът на пръстена демонстрира колко успешна е жената и твърди, че той е символ за любовта. "Моят пръстен символизира вихрушка, книга с разкази, любовна история, която ще ви завърти главата... Той ми напомня за това как съпругът ми и аз се срещнахме и се влюбихме една нощ в една закусвалня. Той работеше като мияч на прозорци, а аз бях самотна майка", пише тя.

Силното изявление получи сериозен отзвук сред потребителите и събра над 160 000 харесвания, а потребителите споделят и собствените си истории. Една дама пише "Не се нуждая от вечен диамант. Нуждая се само от него", а друга е категорична: "За мен не пръстенът има значение, а начина, по който мъжът ми ме гледа, когато прави малки неща, за да ме направи щастлива".

Рейчъл завършва поста си с с една фраза, която засрами всичките й доброжелатели: "Той пресуши спестяванията си, за да ми подари малък знак за своята любов. Казвам малък, защото бледнее в сравнение с това колко голяма е любовта му, дори сега, след години брак. Това, скъпи мои приятели, е истинският успех за мен".