В тази статия ще ви разкажем как фризьор посочва кои са най-подходящите цветове на косата за хората, които имат кафяви очи. Кафявите очи са универсални и допълват повечето цветове на косата. А хората, които имат лешников цвят на очите, ще изглеждат най-добре с топли цветове на косата.

Изборът на нов цвят на косата е най-плашещото решение сред всички избори, които правим за красотата си. Сякаш изборът на нюанс на лака за нокти до следващия ви маникюр или слагането на определен цвят червило за деня не са достатъчно трудни, докато цветът на косата издържа месеци. Тъй като това е решение, което не искате да приемате лекомислено, има много фактори, които трябва да вземете под внимание: основният ви цвят, поддръжката и как ще изглежда с тена на кожата ви. И ако се чувствате особено объркани, погледът към цвета на очите ви също може да ви помогне да вземете решението си.

Честно казано, очите не са първото нещо, към което фризьорите гледат, когато препоръчват цветове на косата на клиентите си. Но основната теория на цветовете предполага, че не може да навреди да вземете под внимание и цвета на очите си при това решение. Точно както определени цветове на косата допълват различни тонове на кожата, същото важи и за очите. Ако имате сини очи, различни нюанси на русо, червено, кафяво с цвят на еспресо и гарваново черно ще изглеждат най-подходящи за вас, но за кафявите очи предложенията са напълно различни.

Дори в категорията на кафявите очи има много различни нюанси и оттенъци, които да вземете под внимание. Затова помолихме фризьор да ни каже кои биха били най-добрите идеи за цвят на косата за хората, които имат кафяви очи, за да улесним избора на следващия нюанс за прическата ви.

Най-добрите цветове за коса за хората с лешникови очи

Лешниково-кафявите очи могат да бъдат два различни вида: с топъл оттенък или със студен оттенък. „Лешниковите очи имат много цветови тонове, така че трябва да определите правилния цвят за очите си“, казва Робърт Бенет, който работи като фризьор в салон в Чикаго. Ако имате лешниковокафяви очи със златисти нотки, придържането към меките и топли цветове на косата ще бъде най-подходящо за вас. Това включва карамеленокафяво, меденорусо, канеленокафяво, червеникавокафяво и златисторуси нюанси.

Въпреки това, ако лешниковите ви очи излъчват по-хладни оттенъци с нюанси на синьо и сиво, Бенет препоръчва да търсите цветове за коса с подобни хладни тонове. „Например, акцентите трябва да са пепеляв или перлен тон, а за целия цвят трябва да използвате неутрални цветове“, казва той. Пясъчнорусо, тъмен шоколад, пепелявокафяво, пепеляворусо и много други цветове са страхотни възможности.

Най-добрите цветове за коса за хората с кафяви очи

За хората с класически кафяви очи Бенет казва, че "няма граници", тъй като цветът е доста универсален. Можете да експериментирате с червеникавокафяво, златистокафяво и топло карамеленокафяво, за да „изведете контраста с очите си“.

Въпреки това, ако вашите кафяви очи имат оттенък на червено, можете да се възползвате от избора на цвят на косата с повече топлина, за да „накарате очите да изпъкнат“. Топли карамеленокафяви, медено и златисторусо, канеленокафяви и червено-кафяви нюанси са страхотни възможности. „Ако се чувствате малко по-авантюристично, можете да направите и по-смел акцент с мек златисторус балеаж като хубава алтернатива на фолиото“, казва Бенет.

Най-добрите цветове за коса за хората с тъмни черно-кафяви очи

Много дълбоките черно-кафяви очи са поразително красиви и бихте искали цвят на косата, който да ги подчертава. „Аз лично смятам, че тъмнокафявото работи добре, но не и черното“, казва Бенет. „Можете също да поставите някои нюанси на червено, за да придадете още по-вълшебен цвят.”

Можете да получите вдъхновение за следващото си посещение в салона, като разгледате и примери на знаменитости, които с визията си показват които са най-добрите цветове на косата за хората с кафяви очи.