Знаете ли, че любимите макарони със сирене спокойно могат да бъдат приготвени и изпечени в тигана? Е, възможно е и днес ще ви разкрием как:
Време за приготвяне: 30 минути
Ниво на трудност: лесно
Количество: 4 порции
Необходими съставки:
- 4 с. л. несолено масло, нарязано на малки парченца
- 4 с. л. брашно
- 3 чаши пълномаслено мляко
- сол и черен пипер
- ригатони
- настърган чедар
- тиква
- бейби спанак (около 3 чаши)
- картофен чипс (около 3 чаши)
- 2 с. л. ситно нарязан див лук
- 2 с. л. фино настърган пармезан
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180°С. Разтопете маслото в дълбок тиган, подходящ за фурна, при средна температура. След като сте готови, добавете брашното и разбъркайте докато се получи гладка смес. Постепенно добавяйте по малко от млякото, като се уверите, че сместа запазва консистенцията си, преди да добавите повече течност.
След това добавете 1 чаша вода и 1/2 ч. л. сол и черен пипер. Прибавете пастата и гответе, като разбърквате постоянно. Покрийте тигана, прехвърлете го във фурната и печете докато пастата се свари, приблизително от 12 до 14 минути. След това извадете от фурната, сложете сиренето върху пастата и добавете тиквата и спанака като разбъркате сместа. Накрая поръсете картофен чипс и пармезан и запечете до златисто-кафява коричка.