Равноденствието на 22 септември има потенциала да се превърне в голяма повратна точка в живота. Ще се възползвате ли от него?

Завършване на годината с правилния подход
Слънцето вече няма да е толкова жарко, колкото през лятото, но времето и цветът на листата няма да бъдат единствените неща, които се променят. На 22 септември се отбелязва есенното равноденствие, първият ден на есента и това е важно събитие в астрологичния календар. По време на равноденствието количеството дневна светлина е равно на продължителността на нощта - нещо, което се случва само два пъти годишно. В астрологичен план есенното равноденствие отбелязва момента, в който слънцето се премества в знака на Везни. „В астрологията пролетното равноденствие е новата година, а есенното равноденствие е средната точка. Това е момент, в който енергията радикално се променя, за да ни въведе в следващия сезон“, обяснява астрологът Емили Ридут. „В този момент или се надграждате, или се променяте: искате ли да продължите по пътя си или пък трябва да промените пътя си?“

Какво е различното при есенното равноденствие на 2021 година?
Точно преди това равноденствие, Марс също ще влезе във Везни, което също ще повлияе на това как всеки зодиакален знак трябва да изживее остатъка от 2021 година. „Марс ни води напред“, обяснява Ридут. „Повече от всякога от нас се изискват действия по време на това равноденствие - по-конкретно, предприемане на действия за постигане на баланс по определен начин.“ Докато вашият водещ слънчев знак ще бъде основният двигател в това уравнение, то изгряващият ви знак също ще изиграе своята роля.

Но има още една планетарна връзка, която влияе върху настъпването на равноденствието през 2021 година. „През цялата година имаше квадрат Сатурн/Уран, който беше основното разположение на 2021 година“, казва Ридут. „Това е енергия, която създава напрежение около начините, по които искаме да създадем свобода в живота си, и начините, с които се движим по правилата, структурите и границите на обществото.“ Перфектен пример за това е националният дебат за COVID-19, между личния избор и обществената отговорност, когато става въпрос за маски и ваксини. На по-лично ниво този конфликт между нас и групата може да се прояви и в междуличностните взаимоотношения или в йерархията по време на работа. „Тази година - обобщава Ридут, равноденствието е тук, за да ни помогне да разберем как да се справим по-добре с тези предизвикателства.“

Какво означава това за вас?
Имайте предвид, че някои знаци ще имат повече късмет от други поради положителната си връзка с Везни, докато на други знаци този период по-труден ще им се стори по-труден. Независимо от това, всеки има възможността да се възползва добре от есенното равноденствие през 2021 година и приемането на силните страни на вашия зодиакален знак може да помогне за това.

Овен (21 март - 19 април)
Един от знаците, който стои в пряка опозиция с Везните, това е Овенът. „Отличителният белег на Овните е, че те знаят къде стоят - казва Ридут. - Отличителният белег на Везните е, че те се нагаждат спрямо другите. Така че тук има напрежение.” Тя обяснява, че най-добрият начин за Овните да се възползват от есенното равноденствие през 2021 година е да се смирят малко, като извадят страница от книгата на Везните и да видят как могат да се учат от хората около себе си. „Овенът може да внесе тази енергия на Везни във взаимоотношенията си. Независимо дали става дума за връзката с техния романтичен партньор, приятел или бизнес партньор - тези хора наистина могат да им помогнат да намерят баланс в себе си.” Получете перспективата, от която се нуждаете, за да ви пренесе през останалата част от тази година, като се обърнете към най-силните си съюзници.

Телец (20 април - 20 май)
Подобно на Везните, Телецът се управлява от Венера. Тази споделена характеристика дава на Телците леко предимство през това време на трансформация, защото те вече резонират с изобилната енергия на Везни. „Венера е енергията на любовта и красотата“, обяснява Ридут. „Наистина, това е качеството, което прави живота достоен за живеене.“ По време на есенното равноденствие хората, родени под този знак, трябва да обмислят какво им дава цел. „За Телец това ще бъде намирането на баланса в себе си въз основа на това, което правят всеки ден“, казва Ридут. „Подхожда ли им графикът? Към какво клонят предпочитанията им: към почивка или действие? Работа или благополучие?” Това е моментът да помислим какво прави всеки ден добър и как да направим всеки ден още по-добър, като балансираме другите си задачи.

Близнаци (21 май - 20 юни)
Близнаците са въздушен знак, подобно на Везните, така че това има потенциала да бъде наистина плодотворен период за тях. „Близнаците ще имат красив прилив на енергия, ако успеят да намерят баланса в структурата на живота си“, казва Ридут. „Близнаците могат да имат бушуваща енергия и активен ум. Енергията на Везните може да ги привлече към конкретни дейности.” Докато през пролетта и лятото може да сте забелязвали Близнаци да ритат футболна топка наоколо, когато им хрумне, сега би било подходящ момент за тях да се присъединят към по-организиран футболен отбор например. Или пък ако обичат да четат книга след книга, то време е да помислят за стимулиране на интелектуалното си любопитство, като се запишат в седмичен книжен клуб. По принцип е време да се съсредоточим. Но това не означава, че трябва да жертвате радостта! Разберете кое хоби е най-добро за вашата зодия.

Рак (21 юни - 22 юли)
„Ракът е кардинален знак, като Везните“, казва Ридут. „Те образуват ъгъл един към друг, така че това е още един от тези моменти, предизвикващи напрежение. На Раците ще бъде предложено предизвикателство да намерят баланса там, където може би е имало прекалено много или пък недостатъчно угаждане; те имат тенденцията наистина да се грижат добре за себе си или пък изобщо да не се грижат за себе си.” Раците са много грижовни, което може да ги накара да вложат твърде много енергия на едно място във всеки един момент. Понякога те се грижат твърде много за благосъстоянието на другите, жертвайки собствените си нужди. Друг път се фокусират твърде много върху обгрижването на собствените си рани и не успяват да бъдат продуктивни. Енергията на Везните от есенното равноденствие може да им помогне да изравнят това, особено що се отнася до баланса между професионалния и личния им живот.

Лъв (23 юли - 22 август)
Някои зодии ще се справят добре с вътрешните си запаси по това време на годината, но за Лъвът гледането навън е също толкова важно. „Това е чудесен момент за започване на нови дейности“, казва Ридут за тазгодишното есенно равноденствие. „Излезте навън, пътувайте наоколо, научете нещо ново и впрегнете духа си към някой истински стремеж.“ Насочването на вашата огнена страст към живота към другите може да ви помогне да се почувствате цялостни в този момент. Вашият чар и таланти имат повече приложения, отколкото си представяте.

Дева (23 август - 22 септември)
Девата е знак, който твърдо се придържа към мотото: „Ако искате нещо да бъде направено както трябва, направете го сами.“ Енергията на Везните през есенното равноденствие през 2021 година ще оспори тази идея. „Отличителният белег на Девата е, че те са в състояние да организират материалния свят наистина добре“, казва Ридут. „Това е чудесен момент за изграждане на доверие в други хора. Те може да не направят нещо по начина, по който вие бихте го направили, но може би ще бъдете приятно изненадани, че правят нововъведения и добавят нещо, което ви помага да продължите напред.”
Сезонът на Везни иска от вас да се освободите малко от юздите - и ако го направите, вероятно ще видите положителни резултати. В същия дух на отпускане, това време на годината също е идеално за завършване на проект, върху който сте работили. В края на краищата е сезонът на прибиране на реколтата, така че продължете и съберете плодовете на вашия тежък труд. „Ако например сте художник, това би било чудесно време да пуснете своето изкуство в света“, отбелязва Ридут.

Везни (23 септември - 22 октомври)
Везни, буквално е вашето време да блеснете! Прекарвате много време в размишления върху себе си и в преценка на действията си спрямо действията на другите, като се питате дали начинът, по който вървите през живота си, е наистина правилният начин. В момента е вашият сезон, така че е време да приемете кои сте и да се доверите на себе си малко повече. „За Везните - казва Ридут - всичко е свързано с това да разчитат на себе си. Голямата грешка, която хората Везни правят в живота, е да търсят хармония отвън. Те също така трябва да отстояват повече своето мнение.” Красотата на това, че сте Везни, е, че ако сте верни на себе си, в крайна сметка ще помогне и на другите. Добре е да изразявате мнението си - това не означава, че не сте учтиви.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)
Сезонът на Везни идва точно преди сезона на Скорпион, което означава, че Скорпионите бавно се подготвят за своя пик. „Скорпионът, повече от другите, много добре си подхожда с есенната енергия“, казва Ридут. „Тъй като листата променят цвета си и падат на земята, буквално и образно е време нещата да се върнат към корена. Сезонът на Везни е нещо като подготвително време за Скорпионите, за да им позволи да видят светлината и тъмнината на ситуациите. Сега е моментът да практикувате изкуството да се освобождавате - предимно от трудните емоции, които могат да възникнат, когато се изправяте пред изпитания.”
Както Девата е знак, който трябва да се научи да се откаже от контрола върху материалните неща, Скорпионът трябва да осъзнае, че не може да управлява или да потиска емоциите си. Приемането на радост и болка сега е ключът към подготовката да се възползвате напълно от собствения си предстоящ сезон.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)
Подобно на Близнаци, Стрелецът е любопитен и енергичен знак. Също като Близнаците, есенното равноденствие през 2021 година би искало да ги види наистина да насочат тази енергия към конкретни задачи. „В началото на годината може да има много неща, които биха искали да направят“, казва Ридут за Стрелците. „Това време на годината е да решат върху кои всъщност искат да работят, особено в общността.“ Използвайте своята общителна и интелектуална природа за постигане на цели, които ще бъдат от полза не само за вас, но и за хората около вас.

Козирог (22 декември - 19 януари)
Ако има един знак, който няма нищо против да върши упорита работа, това е Козирогът. Но работата, която Везните биха искали от Козирозите, е по-философска. Не мислете само какви са вашите цели, но и защо имате тези цели. Намалете мащаба и погледнете приоритетите си. „Може би сте избрали писането като кариера, защото искате да съобщите нещо - в противен случай просто ще пишете за себе си. Или пък сте избрали преподаването не защото просто обичате математиката, а защото искате да предадете знания на другите“, обяснява Ридут. „Вдигнете главата си от самата си работа и погледнете голямата картина: създавам ли нещо красиво за света?“ Планирайте останалата част от 2021 година според начина, по който отговаряте на този въпрос. „Козирозите трябва да разпознаят докъде са стигнали и да потвърдят посоката, в която вървят.“

Водолей (20 януари - 18 февруари)
Много от нас изпитват голямо разочарование, докато все още се борим да живеем с огромната хватка на COVID-19, но може би най-разочарован е Водолеят. Работата и личните отношения също идват със собствени разочарования и Водолеят се чувства заседнал напоследък. „Ако се чувствате така, като че ли работите много усилено, но нещата не изглеждат така, сякаш се движат, това е моментът да проучите други перспективи“, съветва Ридут. Водолеят е въздушен знак като Везни, така че енергията в момента е узряла за преодоляване на старите мисловни модели. „Влезте в нещо, което ви дава по-широка или дори духовна перспектива.” Този знак е иновативен и интелигентен, така че не би трябвало да е твърде трудно да се освободите от застоя, ако наистина се опитвате да мислите нестандартно.

Риби (19 февруари - 20 март)
Рибите имат склонност към бягство и макар това да е лесно да се направи през безгрижното лято, по-студените месеци могат да донесат суровата нова реалност на упоритата работа. „Те могат да се почувстват малко потресени, влизайки в това ново сезонно пространство след мечтателността на лятото“, казва Ридут. „Сезонът на Везни започва да внася по-ясна структура. За Рибите това е момент, в който трябва да потвърдят, че не бягат от целите, които са си поставили.”
Силата на този знак се крие в емоционалния му капацитет, така че най-доброто нещо, което Рибите трябва да направят при есенното равноденствие, е да разгледат по-задълбочено отношенията си с приятелите, семейството или романтичните си партньори и евентуално да проведат някои трудни разговори. „Усетете трудността да се свързвате с другите на дълбоко ниво“, призовава Ридут. „Също така се опитайте да разчитате на другите - да съпреживявате и да бъдете съпричастни.“