Една силна жена ще каже сбогом по различен начин, тъй като тя не е просто жена. Тя няма да плаче дълго време, няма да те обвинява и да търси къде е сгрешила, няма да те моли да останеш. Тя е запозната с раздялата, тъй като е по-силна заради нея.

Тя ще ти позволи да си тръгнеш, тъй като знае много добре, че хората не винаги идват, за да останат и в повечето случаи животът продължава със или без този, когото е обичала. Тя ще уважи решението ти да я напуснеш, защото разбира, че заслужаваш да бъдеш щастлив и да изследваш красотите на света, доколкото е възможно. Една силна жена знае, че трябва да се справя сама и никога няма да разчита на другите само защото сърцето й е разбито.
Силната жена винаги ще помни, че вниманието и обичта са нещата, които не трябва да се искат от другите хора, защото любовта трябва да е проста и лесна.

Тя е онази жена, която наистина разбира, че правилните хора винаги ще останат и ако решиш да си тръгнеш, тя вярва, че ще срещне безброй нови хора по пътя си. Тя знае, че всеки край винаги ще бъде последван от ново начало и не се страхува да започне на ново. Тя ще се умори от това да се чувства изоставена и приемана за даденост, но никога няма да съжалява за това, че те е обичала.

Тя е безстрашна и знае, че ще бъде достатъчно смела да отвори сърцето си отново, въпреки че е била наранена милиони пъти. Силната жена винаги ще поддържа надеждите си живи, тъй като вярва, че има хора, които няма да я оставят, каквото и да се случи. Твоето отсъствие ще и даде урок за собствената и стойност и тя в крайна сметка ще осъзнае, че винаги ще бъде себе си, със или без теб.

По този начин, вместо да се сбогува и да скърби за загубата си, тя ще се надигне отново и ще направи всичко възможно да продължи напред.
Твоето отсъствие ще бъде нейното гориво, което ще и помага да преследва своите непостигнати цели и мечти. Тя не само ще оцелее, но и ще постигне мечтите си. Въпреки факта, че е счупена и не може да се поправи, тя знае много добре, че ще стане по-силна от преди, тъй като винаги се учи от болката, а ти й даде толкова много уроци.

Вместо да се сбогува или да те помоли да се върнеш, силната жена ще се научи как да си прощава. Тя ще се научи да обича себе си повече от преди, тъй като осъзнава, че любовта към себе си е ключът към нейното оцеляване. Тя ще направи всичко възможно да не се обвинява за решението ти да си отидеш. Тя ще се опита да се убеди, че е направила всичко по силите си, за да те накара да останеш.

И в тази ситуация едно нещо е сигурно: когато силна жена каже сбогом, тя никога няма да се върне.

Така че, когато дойдеш на себе си и разбереш, че си взел грешно решение да я напуснеш, ще бъде твърде късно, тъй като тя вече е продължила напред. Силната жена винаги ще продължи напред, тя няма да живее в миналото. Ти вече си част от миналото и. Тя може да ти даде втори шанс, но знае много добре, че доверието й към теб е нарушено. Така тя ще ти прости, но никога няма да забрави какво си направил.

Когато силна жена каже сбогом, това беше точният момент, в който ще разберете, че тя не е загубила нищо; вместо това си я загубил.