Слънцето и Луната отчитат течението на времето като стрелките на часовника. Слънцето е голямата стрелка, преминаваща през всеки от дванадесетте зодиакални знака. Луната е минутната стрелка, отброяваща дните с всяка месечна обиколка около Земята.

Пролетното равноденствие бележи точката, в която слънцето напуска духовните Риби и навлиза в знака на действието - Овен. В Северното полукълбо дните от този момент стават по-дълги от нощите. Това е по същество първия ден от годината. Дърветата разцъфтяват, птиците създават гнездата си, а пчелите се потапят в цветовете на пролетта.

Направете списък с желанията си за предстоящата година. Определете целите си. Планирайте стратегия. Марширувайте напред с Ян енергията на Слънцето като Рамзес от Древен Египет. Излезте и завладейте света като Александър Велики. Слънцето, известно като Аполон в древността, осветява търсенето ви за задоволение. Вие не сте случаен хлабав болт в машината, наречена живот. Вие сте родени с важна мисия. Вие сте в центъра на Вселената. Животът се върти около вас. Всички ние разчитаме на вас, за да направите това, за което сте дошли на този свят.

Овен

Съмнението и песимизмът коварно се промъкват в ежедневния ви поток от мисли с негативни резултати. От решаващо значение е да признаете това, когато се случва и да изгоните тези мисли. Ако не направите това, ще подкопаете личната си сила и способността си да влияете на посоката на събитията. Предстоящата година обещава да бъде невероятна за вас, но при условие, че усърдно контролирате мисловния си модел. Продължавайте с дръзко сърце и безстрашен дух. Миналите разочарования ще изчезнат като сутрешната мъгла в горещото лятно слънце. Вселената ви въвежда през златна врата в епоха на голямо щастие.

Телец

Копнежът по пропуснатите възможности и строгото себенаказване за лошите решения са контрапродуктивни. Истината е, че величието се ражда от провала. Това е благословия под прикритие. Научили сте толкова много от опита си - добър и лош, че сте придобили мъдрост, чрез която да вземате разумни решения. Това ще ви бъде от помощ на някои критични кръстопътища, през които ще преминете през идната година. Вашата страст и решителност ще ви тласкат през всяко препятствие, което ще се издига пред вас. В тази променяща основите година, ще направлявате живота си към мечтите си.

Близнаци

Времето е пощуряло. Икономиката е на тръни. Материалната ни сигурност е нестабилна. Това са бурни и размирни времена. И все пак въпреки тази ширеща се лудост, периодът ще се окаже добър за вас, като ще ви попречи да изпадате в настроение на самодоволство. Ще ви помогне да откриете смисъл и цел в живота си. Вие сте тук, за да постигнете велики неща. Няма време за губене. За да постигнете победа, трябва да бъдете смели и изпълнени с кураж. Така ще намерите победа, ще приютите емоционално щастие и ще се радвате на материално благополучие. Можете да имате всичко.

Рак

Часът на вълнуващата промяна настъпи. Изхвърлете старите си правила, които са уреждали живота ви досега. От сега нататък играйте живота според нов набор от правила - вашите собствени. Положителна промяна в късмета ви ще бъде наградата ви за целия плач и стискане на зъби, през които преминахте. Достатъчно сте страдали. Време е да се къпете в златната светлина на слънчевия добър късмет. Нов свят се отваря и ще ви доведе до въодушевление и радост.

Лъв

Аполон - Слънцето е чул зова ви за помощ. Той е наредил на Атина и Меркурий (Хермес), че трябва да получите цялата небесна помощ, необходима да стигнете до бързия път към успеха. Огнената енергия на Слънцето ще ви вдъхнови с воля за победа и страстта да стигнете до върха на мечтите си. Попътен вятър вече повява платната на кораба ви. Той ви изпраща към дестинацията, за която сте се появили на този свят. Това няма да е кратко бягство от трудностите. Очевидно ще бъде нещо огромно, дълготрайно, дълбоко и блажено смислено.

Дева

Древните цивилизации са били свързани с творчески източници, които са отвъд разбиранията на днешното съзнание. Те не са били възпрепятствани от високомерието на рационалния ум. Дълбоко в подсъзнанието ви живее доброжелателен духовен източник, който е готов да ръководи и да ви защитава. Нищо не може да разделя реки, да мести планини и да строи пирамиди по-ефективно от този източник. Може и да не построите пирамида тази година, но не изключвайте възможността. Звездите показват, че няма ограничение пред това, което можете да постигнете, стига да вярвате в доброжелателния източник на Вселената.

Везни

Разгръща се една вълнуваща промяна в разбирането ви. Едва доловима е, но може да промени живота ви, защото ви води към това да виждате света в ярки цветове и с висока детайлност. Така ще осъзнаете, че досега сте виждали всичко в приглушени жълтеникави тонове. Насърчаването на развитието ви ще развие увереността и ще вдъхнови самочувствието ви. Това ще забърза успеха ви. Интиутивните ви способности ще ви дадат скорост и по-голяма яснота, за да вземете решителни и разумни решения в стремежа ди са достигнете основната си цел.

Скорпион

Слънцето ще освети пътя към осъществяването на най-съкровените ви мечти. Подредете приоритетите си, за да не пилеете изключителния си късмет. Изберете къде да подходите с разумно око. Небесните знамения сочат, че сте на път да постигнете чудеса. Ще бъдете изненадани и доволни от даровете, които доброжелателната Вселена ще ви предостави. Има много основателни причини да чувствате надежда и да се радвате за това, което предстои.

Стрелец

Животът никога не е идеален. Такъв е начинът на живот тук на Земята. Съвършенството е идеал. Това е нещото, към което всички се стреми, ако не сме се отказали - в такъв случай не трябва да го правим. Наложително е да продължим да се борим за най-доброто. Успехът зависи от това да не отдаваме мислите си на всичко, което не е наред. Трябва да ценим и да благодарим за всичко хубаво. Ако искате градината ви да цъфти, трябва да поливате розите, а не плевелите. Личната ви магическа звезда е с вас през цялото време. През следващата късметлийска година от живота си ще научите какво означава да бъдеш господар на съдбата си.

Козирог

Настъпи време да оставите своя отпечатък върху света. Край на стоенето в сенките - Слънцето ще ви постави в светлината на прожекторите. Родени сте да постигнете нещо от съществено значение. Без да осъзнавате притежавате силно и дефинирано чувство за себе си. Хората се обръщат към вас за напътствие. Благоприятните звезди вещаят скок на личната ви сила и сфера на влияние. Вече няма нищо, което може да осуети голямата ви крачка към върха на планината. Можете да постигнете невъобразимото.

Водолей

Живели сте целия си живот в съответствие с правила, които вече са отживелица. Времената са се променили. Вие сте се променили. Светът се е променил. Важен ударен старт е заложен в картите ви. Звездите през тази година ще ви отведат към нови правила, с които да живеете. Корабът ви се е упътил към екзотична дестинация. Старите и изтъркани начини ще дадат път на по-спонтанен начин на живот, който да удовлетворява емоционалните и психологическите ви нужди. Новият свят надделява. Слънцето ще ви води.

Риби

Да знаете бъдещето означава да имате власт. С нея ще можете да се наслаждавате на сигурността, знаейки какво се крие зад следващия завой. Това е трудна задача в материалната реалност, наречена живот на Земята. При нормални обстоятелства най-доброто, което можете да направите, е да получите поглед за това, което предстои, но в тази велика година ще постигнете и повече. Вселената винаги изпитва вашата решителност, устойчивост и издръжливост. Наслаждавайки се на предизвикателствата и вдъхновявайки се на тях, ще бъдете предпазени от неприятности и поведени към победата. Вашата смелост ще бъде възнаградена. Предстоящата година ще бъде наистина приятна повратна точка за вас.