Принц Хари и Меган Маркъл се венчаха на 19 май тази година, а още отпреди това хората спекулират как ли ще изглеждат децата им.

И двамата имат доста изявени черти, а и не си приличат особено, така че не се знае кои черти ще наследи бъдещето им дете. Все пак експертите решават да дадат няколко предположения.

Първото е на американския съдебен художник Джо Мълинс, който внимателно е проучил множество снимки на двамата, за да създаде тези изображения.

Резултатът изглежда доста правдоподобен. Според Мълинс дъщерята на двойката ще наследи разкошната черна коса на майка си и ще има тъмнокафяви очи, но усмивката ще наследи от баща си. Синът им вероятно ще наследи характерните уши на мъжете от кралското семейство. Косата му ще бъде малко по-тъмна от тази на баща му и устните му ще бъдат малко по-големи.

Следващото предположение е на проф. Д’Лин Уалдрон. Тя е помагала на ФБР при откриването на отдавна изчезнали деца, а за филми, списания и телевизионни програми е създавала достоверни портрети на бъдещите деца на звезди. Общо взето тя е истински експерт в тази област.

Нейният портрет показва момченце, което държи сестричката си. Момченцето много прилича на принц Хари, а момиченцето има по-тъмни черти като майка си. Според Уалдрон очите на децата им ще бъдат сиво-сини като тези на Хари.

Момченцето има права рижа коса, а според учените няколко гена отговарят за цвета на косата, така че е много трудно да предвидите с каква коса ще бъдат децата на някого. Например принц Чарлс има тъмна коса, а Даяна беше блондинка, но Хари е риж. И въпреки че генът на тъмната коса е доминантен, исторически погледнато е по-вероятно Меган и Хари да имат дете със светла коса. Освен това Меган има и холандски и ирландски корени, така че нищо не пречи децата ѝ да имат светла коса и светли очи.

Последното предположение е направено чрез специален софтуер, който обединява чертите на двамата родители. Приликата не се забелязва на пръв поглед, но ако се вгледате ще откриете някои от характерните черти на Хари и Меган.

И въпреки че за лицата на децата няма как да има консенсус, по всяка вероятност наследниците на двамата ще бъдат високи. Хари е 188 см, а Меган е 170 см, така че е много вероятно дъщеря им да е около 175, а синът им да стане по-висок и от баща си.

Е, както и да изглеждат децата на Хари и Меган, сме сигурни, че ще бъдат много очарователни.