1. Овен

Представителите на зодия Овен трябва да спрат да се опитват да се справят с всичко сами. Трябва да се научат да дават възможност и на другия да поеме отговорност. Дори да сбърка, следващия път ще се научи. Свалете този товар от плещите си. Научете се да искате помощ. Научете се да осланяте и на някой друг, освен на себе си.

2. Телец

Представителите на зодия Телец трябва да спрат със своя пословичен алтруизъм и желанието си да разбират всеки. Има хора, които не можете да разберете. Просто защото те самите не разбират себе си. И вместо да губите време и енергия за тях, фокусирайте се върху тези, които наистина си струват – върху семейството ви, върху приятелите ви, върху самите себе си.

3. Близнаци

Представителите на зодия Близнаци трябва да спрат с желанието си да разчепкват нещата до основи. Просто защото има неща, които е по-добре да останат недоизказани. И не защото лъжата за предпочитане пред истината, а защото нещата в живота не са черно-бели. И защото думите невинаги изразяват истинския смисъл зад тях. Вместо да дълбаете и да ровите, вместо да разпитвате, започнете повече да усещате неизреченото. Тогава именно ще познаете истината.

4. Рак

Представителите на зодия Рак трябва да спрат с желанието си да удовлетворяват нуждите на всеки друг, само не и своите. Време е да обърнете внимание на човека, който ви гледа от огледалото. Време е да си спомните какво ви харесва, от какво имате нужда, какво ви прави щастливи. И да си го дадете. Заслужавате го не по-малко от хората, на които се опитвате да угодите. Напротив. Заслужавате го повече.

5. Лъв

Представителите на зодия Лъв трябва да спре с нуждата да се налага и да побеждава. Вярно е, че повечето пъти сте прави, но невинаги. Вярно е, че притежавате лидерски черти, но и друг може да бъде лидер. Разберете, че не е важно дали винаги винаги побеждавате. Важното е дали вътре в себе си се чувствате победител. Важното е дали се държите като победител.

6. Дева

Представителите на зодия Дева трябва да спрат с опитите си да планират всичко, да подреждат всичко, да предвиждат всичко. Това поставя огромен товар върху плещите ви, огромна отговорност, огромен стрес. Нямате нужда от всичко това. Имате нужда само от това да се освободите и да си позволите да живеете. Да си позволите да приемате това, което животът ви носи. Защото най-хубавите неща са неочакваните неща.

7. Везни

Представителите на Везни трябва да спрат с желанието да напътстват останалите. Разберете, че понякога и най-добрият съвет може да има обратен ефект, когато не е поискан. Разберете и че невинаги знаете какво е най-доброто решение за дадена ситуация, дори ако сте убедени в противното. Просто защото това, което всички виждаме, е само върхът на айсберга. Така и хората, които най-добре могат да разберат една ситуация, са тези, които са част от нея. Помагайте, когато ви помолят, но не се месете. Дайте правото на всеки да намери и извърви пътя си.

8. Скорпион

Представителите на зодия Скорпион трябв да спрат да обещават неща, които не могат да изпълнят. Просто защото се страхуват да кажат "Не". Не се плашете, че някой може да ви се разсърди. В крайна сметка не сте шесторъкият Шива. Обещавайте само неща, които можете и искате да изпълните. И ще живеете по-добре.

9. Стрелец

Представителите на зодия Стрелец трябва да спрат с желанието винаги да са сърцето на компанията. Така е, дадена ви е харизма, но не позволявайте на егото да я превърне в свое оръжие. Не превръщайте броя на своите фенове в нещо, което определя собствената ви стойност. Вие сте това, което сте, без значение кой ви харесва и кой - не. И такива, каквито сте, сте прекрасни.

10. Козирог

Представителите на зодия Козирог трябва да спрат да отлагат. Трябва да спрете да се подготвяте за живота. Трябва да се научите да излизате от зоната си на комфорт. Никога няма да сте сигурни какво ви очаква извън нея. Но едно е сигурно – това, което ви очаква, е истинският живот. Другото е бягство – от възможностите, от шансовете, от промяната. От живота.

11. Водолей

Представителите на зодия Водолей трябва да спрат да бъдат толкова лековерни и по детски наивни. Хубаво е да запазиш вярата си в хората, но още по-хубаво е да се научиш да слушаш интуицията си. Защото само така ще се научиш да предпазваш себе си. Затова, давайте шанса на човека срещу себе си, но когато ви разочарова, не си затваряйте очите, не наричайте черното - бяло, не се самозалъгвайте. Погледнете истината в очите, приемете я и продължете. Научете се да пазите себе си.

12. Риби

Представителите на зодия Риби трябва да спрат да живеят във фантазии. Спрете с мислите в стил „Какво ли щеше да е, ако...”. Е, не е. И не е с причина. Намирате се точно там, където трябва да бъдете. С хората сте, с които трябва да бъдете. Човекът сте, който трябва да бъдете. Колко по-рано го осъзнаете, толкова по-пълноценно ще живеете.