С новата поредица, продължение на любимия на всички "Сексът и Градът", "И просто ей така...", създателят Майкъл Патрик Кинг разкрива каква би могла да бъде сюжетната линия на покойния Уили Гарсън.

Гарсън успял да заснеме само три епизода на продължението, завръщайки се като Станфорд Блатч от оригиналния сериал, когато неочаквано почина от рак на панкреаса на 57-годишна възраст.

В интервю за списание Варайъти, Кинг разкрива нова информация за героя на Гарсън като споделя, че първоначалният му план е бил Станфорд да има "криза на средната възраст".

Шоуто в крайна сметка се справи със смъртта на актьора, като Станфорд внезапно се разведе със съпруга си Антъни (Марио Кантоне) и се премести в Токио, за да управлява кариерата на Tik Tok инфлуенсър.

"Той трябваше да участва във всичките 10 епизода. Преди да разбера, че Уили е болен и не може да го завърши, Станфорд щеше да има криза на средната възраст", разкри Кинг.

Станфорд винаги е бил мениджър на таланти в оригиналните сериали и филми, но Кинг призна, че винаги "имал идея да развие сюжета към това Станфорд да се чуди дали това наистина е кариера. Кари и Станфорд щяха да са тези, които усещат промените. А що се отнася до брака му, с Антъни така или иначе щяха да се разведат", каза той за брака на Станфорд с Антъни.

Той добави, че има в сериала има много забавни и флиртуващи сцени между Кари и Станфорд, който се дължат на химията, която самите актьори имат помежду си. Но когато Гарсън умира, той не иска да използва това в сериала.

"Истинската смърт не е нито смешна, нито сладка", споделя той. "Използвах клише, за да продължа историята без да се фокусирам прекалено много върху нея. Исках просто да продължим напред, без да правим сензация от тази лична трагедия", призна Кинг.

Докато повечето не знаеха за болестта на Гарсън, Синтия Никсън разкри, че Гарсън се е доверил само на Паркър, преди да бъде казано на останалата част от актьорския състав.

"Сара беше единствената, която знаеше, че е болен, когато снимахме, докато нещата станаха много сериозни и тогава ни казаха", каза Никсън, която играе Миранда Хобс, в интервю през декември.

Актьорът изигра страхотна роля в сериала и филмите и винаги ще остане в сърцата ни като усмихнатия Станфорд.