Пролетта настъпи и много от нас излизат от зимната летаргия и се заричат да подобрят любовния си живот. Но знаем ли какво можем да очакваме?

Парадоксът на избора си отива, а любовта идва

“Любовта се завръща през 2019”, заяви Хесам Хосеини, изпълнителен директор на един от най-големите сайтове за запознанства. “Необвързаните хора се уморяват от културата на харесване и нехаресване на снимки в приложения за запознанства и стават по-преднамерени по отношение на срещите, търсейки значими дълготрайни отношения на подобни места.”

Хосеини има право. Има стотици статии за това как парадоксът на избора пречи на хората да открият щастието, но трябва да отдадем заслуженото на необвързаните хора. Не са глупаци. Знаем как да харесваме или подминаваме снимки в подобни приложения, но ако наистина си търсим партньори, трябва да направим избор.

За тези от нас, които са в подобни приложения от повече от година, предричам по-малко “харесвам/не харесвам” и повече креативност по отношение на алтернативните методи да се запознаваме с хора.

Край на “би трябвало” - правете това, което е правилно за вас

Ашли Хесълтин и Рейна Грийнбърг споделят: “През новата година, жените ще спрат да правят неща, които не желаят - независимо дали в приложенията, на срещите или в спалнята. Надяваме се да сме допринесли за увеличаване броя на жените, които не излизат с мъже заради чувство за задължение, които блокират идиотите в сайтовете за запознанства, които не спят с мъж, докато не се почувстват готови и които устояват на всичко, което ги кара да се чувстват некомфортно. В днешни дни голяма част от жените живеят по най-добрия начин (според собствените си правила) и ни се иска това да продължава.”

Браво, дами! Нека приключим със задълженията и да живеем по най-добрия начин.

Реалният живот e в “набиращи популярност”

Спираме със скролването наляво и надясно. Експертът по киберсрещи Джули Спира заявява: “Приложенията за срещи направиха лесно това да се запознаем с много хора в рамките на секунди. Но необвързаните хора прекаляват със скролването и не се запознават толкова, колкото би трябвало. Смятам, че най-голямата тенденция в срещите през 2019 е да спрем с лудостта с многото харесвания/нехаресвания и приложенията за запознанства да направят по-лесно това хората всъщност да ходят на срещи. Виждането очи в очи ще бъде основна точка на фокус за необвързаните и тъй като целта е намирането на любов, време е приложенията за запознанства да започнат да правят срещите по-малко натоварващи.”

Благодаря, следващия!

Ариана Гранде го каза. Можем да благодарим на бившите си за всичко, което са ни научили и да се гмурнем в настоящето със свежа перспектива. Ако нещата не са сработили в миналото, това означава, че сега сме по-силни, по-мъдри и по-смели. Трябва да вземем живота си в ръце и да се откажем от всичко безсмислено, като внезапното изчезване на човека, по когото си падаме или пък случаите, в които човекът, към когото имаме чувства, няма намерения към нас, но харесва вниманието и ни подвежда.

Психолозите Eлън Файн и Шери Шнайдер са на категоричното мнение, че жените трябва да си припомнят, че те държат картите и ако искат да срещнат някого в реалния живот, трябва да спрат с безкрайните чатове.

“На жените им писва, защото са проявявали милост, позволявайки на мъжете да им пишат, без да правят категорични планове”, разказва Елън Файн. Тя отбелязва, че в бъдещите години това става все по-малко приемливо. Ако някой мъж ви пише само за да види “как сте” и не си прави планове с вас, трябва да потърсите следващият. Жените имат ценно време и когато един мъж се превърне в част от него - независимо дали под формата на внимание в социалните мрежи или чат - това премахва неотложната нужда той да я покани на среща.

Тази концепция е интересна - в общи линии, ако давате вниманието си на един мъж преди да го е заслужил, ти го объркваш. През тази година спираме да бъдем изтривалки и казваме “благодаря, следващия!” на онези, които не са заслужили нашата приятна компания.

Подгответе се за приключение

Съвременните необвързани се уморяват от излизането на по питие на първа среща. Да, това дава възможност да прекратите срещата, ако не върви добре и е скучна. Има много опции, които не включват алкохол.

В бъдещето срещите ще дават възможност за нови преживявания и ново вълнение. Съвременните поколения мислят много повече за забавление и приключения, отколкото за алкохол. Затова ако обичате нови преживявания, 2019 е вашата година. Независимо дали става дума за курс по поезия, каране на кънки или салса клуб, срещите стават все по-интересни.

Доброто отношение е на първо място

Нещо, върху което работя в моя личен живот, е това да бъда мила. Шокиращо! Ето какво имам предвид: ако не можеш да намериш любезен начин да кажеш “не, благодаря”, понякога не казваш нищо. Не е злобно, но не е и мило.

Работя върху това да приключвам връзките със със съчувствие и комуникация, вместо да се покривам изцяло и мога да кажа, че това не е лесно. Няколко пъти се провалих. Но сега съм твърдо решена да дам шанс на съпричастността.

Според експертите 2019 е годината, в която ще забележим тенденцията на уважение в срещите. Тъй като все повече хора оставят устройствата настрана и се отдават на дигитален детокс, това ще стане все по-лесно.

Внимание във връзките

Двойките са все по-отворени към терапия за двойки и нямат нищо против да говорят за чувствата си - това е огромна промяна в сравнение с предишните години. Защо е така? Вероятно защото хората подхождат с все повече внимание към връзките и отделят време, за да изберат партньора си. Повече хора намират партньори в интернет отколкото в каквато и да е друга среда и като цяло отнема повече време преди сключване на брак.

Затова нека излезем на сцената на срещите с високо вдигнати глави, напомняйки си да бъдем внимателни и мили, избирателни, наясно със себе си и готови за приключения - но най-вече обичащи! Успех!