През последните години все по-малко хора се женят и все повече се развеждат. 

Експерти по връзките дават няколко причини за това кое в нашето поведение може да предизвика семейни проблеми, които могат да прераснат в раздяла:

Социална ревнивост

Скорошно проучване откри, че социалните медии и по-специално Facebook, биха могли да имат пагубен ефект върху отношенията ни, които те все още не са узрели.

Оказва се, че когато един от двамата в двойката използва по-често Facebook, вероятността за поява на ревност у партньора му се увеличава заради лесно възникващи съмнения за изневяра.

Финансови различия

Разбира се, повечето младоженци заявяват, че ще останат заедно в бедност и богатство, но това не означава, че в дадена ситуация това ще се окаже реално обещание. Особено, ако един от двамата има "по-широки пръсти".

Хората, които са способни да теглят кредити, да купуват на изплащане коли, апартаменти и електроуреди без да имат качествена финансова, със сигурност могат да се разделят с половинката си изключително бързо.

Проблеми с интимността

Загубата на интимност, привързаност и привличане след първите седем години от брака е нещо напълно реално и може да доведе до развод.

Рутината също може да предизвика проблеми, затова бъдете смели и разнообразявайте интимния си живот.

Страх от конфликти

Никой не обича да се кара с половинката си и затова често решаваме да си премълчим, когато сме ядосани за нещо. Но ако тези емоции се натрупат, бракът може да завърши с развод.

Проучване доказа, че двойките, които избягват конфликти са частично обречени. И в това има смисъл: ако двама души не са в състояние да се изправят пред собствените си проблеми в брака, как ще изразят нуждите си? 

Шавлив поглед

Основната причина за развода е изневярата. Проучване, проведено от Института в Остин, доказва, че 37% от разведените двойки са посочили изневярата като причина за прекратяването на брака.

Но има лесен начин да предотвратим тези неприятни събития. Разберете дали партньорът ви е изневерявал при предишните си сериозни партньори, тъй като този тип хора са 3 пъти по-склонни да повторят действията си.

Проблеми с гнева и домашно насилие

Експертите твърдят, че насилието, независимо дали е физическо или емоционално, обикновено ескалира, след като двойка се омъжи.

Трябва внимателно да наблюдавате поведението на половинката си и ако той реши да ви посегне, веднага потърсете помощ.

Криза на личността

Всеки се сблъсква с този проблем, но по-голяма част го преживяват сравнително лесно. 

Оказва се, че около 93% от времето мъжете са тези, които преминават през този етап и решават, че бракът е едно от нещата, които искат да променят.

Няма печеливша формула, която да предотврати трагичния край на един брак, но ако връзката ви е силна от самото начало и сте успели да стоите настрана от другите споменати по-горе проблеми, връзката ви ще има шанс.