Кое е онова, което прави нарцистичните хора толкова очарователни? Дали е прекалено преувеличеното чувство за собствена значимост, или тяхното право и превъзходство? Всеки човек познава поне един такъв самовлюбен индивид, а някои дори са имали връзка с такива...

Ако сте имали връзка с нарцисист, то най-вероятно не искате да попадате отново в тази ситуация. Нарцисистите са толкова погълнати от себе си и с техните потребности, че дори не са наясно с щетите, които причиняват. Те ще направят всичко, което е нужно, за да получат онова, което искат, дори ако това води до насилие. Докато изглеждат очарователни и топли, те всъщност са наистина студени, откъснати от света и без капка състрадание и съпричастност.

Някои от тях напълно осъзнават нарцисизма си и не правят нищо по въпроса, защото не мислят, че нарцистичните им качества са лошо нещо. Те не са потребители, те са само фокусирани и решени да получат това, което искат от живота. Те вярват, че са по-добри от всички останали. Искат това и от партньора си.

Нарцисистите винаги търсят идеалния партньор, който трябва да бъде красив, блестящ и успешен. А как да разпознаеш бързо такъв човек? Ето класация на нарцистичните наклонности на 12-те зодии:

1. Телец 

Телецът вярва, че е по-добър и заслужава повече от останалите хора. Той нямат способността да симпатизира - ако не се случи с него, дори няма да се притеснява или да се опита да разбере.

Телецът винаги иска животът му да се случва така, както е планирал. Той е майсторски манипулатор и може да бъде повърхностен и материалистичен.

2. Лъв 

Лъвът е толкова погълнат от себе си, че не е очудващо, че е обявен за нарцистичен. Той искрено вярва, че светът се върти около него и това му позволява да прави каквото иска, за да постига целите си. Той създава впечатление на много уверен, но в същото време е несигурен, типично за нарцистичен човек. Има нужда от цялата любов, нежност и подаръци, които човека до него може да му даде. Лъвът ще направи почти всичко, за да задоволи желанията си и не се интересува от това кой ще бъде наранен. Ако трябва да се освободите от нарцистичния Лъв, той ще направи така, че да привлече вниманието към себе си, влизайки в ролята на жертва.

3. Скорпион 

Ако Скорпионът се чувства добре, не е толкова нарцистичен, но внимавайте, ако наскоро е бил наранен или предаден... той ще стане изключително фокусиран върху отмъщението. Когато един Скорпион е на военната пътека, той не се интересува кой ще бъде наранен и какво трябва да направи, за да отмъсти. Не вижда колко е погрешно да се възползва от другите, за да получи това, което иска. Скорпионът има талант да изтрие напълно от живота си хората, които е решил, че не заслужават място в него.

4. Водолей

Ако обвинявате един Водолей, че е нарцистичен, той би казал, че просто е независим. Е, истината е, че той може да бъде толкова независим, че да стигне до точката, в която не мисли за нищо друго, освен за собствените си желания. Той иска да помага на хората и Земята, но ако не са намесени прекалено много чувства. Той обича да се възползва от хората, за да постига собствените си цели. Иска да вдъхновява хората, за да получи повече внимание. Не очаква да го разбират, защото смята, че е по-добър от повечето хора.

5. Дева 

Девата има една нарцистична черта и тя е, че се мисли за най-умният човек в стаята. Толкова погълната от себе си, една истинска Дева има нужната информация да докаже това, защото не обича нищо, повече от доброто проучване. Високата ѝ интелигентност я прави много добър лъжец, готов на всичко, за да постига целите си. Девата се старае всичко да бъде перфектно – работа, партньор, къща. И е готова да го постигне на всяка цена, дори и по най-арогантния възможен начин.

6. Овен

Овенът е по-малко нарцистичен. Той невинаги мисли за другите и често пъти ги пренебрегва особено когато стане въпрос за любим човек. Овенът прави това, което иска и ако по този начин помага на останалите, супер. Ако не, това не е негова грижа. Овенът знае всичко това и дори няма нужда от други хора, които да му го потвърдят – прави го за себе си. Не спорете с Овен, това ще означава война.

7. Стрелец

Ако попречиш на Стрелец да получи това, което иска, или се опиташ да го задържаш по някакъв начин, той ще те накара да съжаляваш. Когато става въпрос за откровено изказване, Стрелецът може да бъде напълно искрен, без да го интересува колко ще боли. Той не разбира защо хората не се държат като него и спокойно използва манипулативни техники, за да получи онова, което иска. Истина е, че Стрелецът не е толкова нарцистичен. Той просто е незрял и егоцентричен.

8. Рак 

Въпреки че има нужда от внимание, също както един истински нарцистичен човек, Ракът е прекалено състрадателен, за да бъде наречен нарцис. Ако използва някого за своя собствена изгода, Ракът ще се почувства зле. Той може да е взаимно зависим, песимистичен и много подозрителен, но не е арогантен, неемоционален или инстинктивен. Когато Ракът е наранен, той може да се затвори в себе си, да бъде егоцентричен и изпълнен със самосъжаление.  

9. Близнаци

Близнакът е твърде разпръснат и неорганизиран, за да бъде истински нарцисист. Той е достатъчно умен, за да разкаже история, в която се представя за гений, но не би манипулирал хората за собствените си нужди. Той може да бъде нарцистичен до толкова, че обича да чува собствения си глас, но никога не би наранил друг човек в името на собствените си желания и цели.

10. Везни

Представителят на зодия Везни може да бъде много измамен. Той обича красиви неща и хора и ще използва чара си, за да ги привлече към себе си. Всички Везни се радват на внимание и естествено очакват специално такова, но в никакъв слузай не са студени или арогантни. Везните се опитват да избягват конфликти и да правят неща, които биха могли да причинят болка на другите. Един представител на зодия Везни просто обича да говори за себе си и за постиженията си като ще преувеличи веднага, ако усети, че слушателят му не е впечатлен.

11. Козирог

Козирогът е твърде надежден и съвестен, за да бъде изключително нарцистичен. Но това не означава, че няма нарцистични черти. Козирогът може да бъде донякъде изчисляващ и студен, когато става дума за получаване на това, което иска. Ако той реши да бъде нарцистичен, това ще е свързано с работа или постигане на кариерна цел. Никога не би го причинил на любим човек.

12. Риби

Тъй като хората от зодия Риби обикновено са толкова безкористни, те не са нарцисисти. Един представител на зодията би имал прекалено много трудности да бъде премислящ, студен и нечувствителен, тъй като тези качества са в противоречие с всичко, което той представлява.