Нека не започваме с „добрите връзки са трудни“ – това е ясно на всеки. Но нека опитаме с друг подход. Знаеш, че според астрологията зодиите са добър маркер за личност и темперамент, нали така? Е, изхождайки от това, лесно можем да открием кои от тези черти ще покажат нашите най-големи сили и слабости по отношение на емоциите и напрежението.

А в какво друго отношение можем да изпитваме по-силно напрежение, ако не във връзките?

Ситуацията се променя не заради любовта, а заради начина, по който ние се отнасяме с обстоятелствата, това дали уважаваме чувствата на другия и как го показваме. Винаги е добре да знаем кои са нашите слабости и как да работим с тях. Зодиакалният ти знак може да показва как се справяш с емоционалните изпитания. А ако знаеш как ще реагираш предварително, има голям шанс да успееш да преодолееш предизвикателството и да спасиш връзката си.

Ако някога си се чудила кои са слабостите ти, ето как зодиакалните знаци реагират във връзките си, което води до несъзнателно (или съзнателно) саботиране на шансовете да открият истинската любов:

Овен 

Те са истински войни, никога не са покорни и спокойни и определено никога не са твърде здраво обвързани. Винаги са в движение, което не е най-доброто за една връзка, в която няма постоянна динамика. Овните процъфтяват в конфликтите - всичко, което искат, е добра битка, а това никога не е здравословно за една връзка.

Телец 

Мили Телци, има неща, които ви предизвикват да бъдете нерационални - подобно на пословичния червен плат за бика. Най-често това са глупости, които сте вършили в миналото. Друг важен недостатък на характера ви е, че сте твърде вглъбени в парите - повече, отколкото в отношенията си с хората. Да, практическият материализъм е здравословен, но не този, който вие практикувате. Трябва да научите, че не на всичко може да сложите цена.

Близнаци 

Нека го кажем директно – Близнаци, вие сте ужасно нерешителни. Дори и да нямате дилема в живота си, търсите такава. Това ви прави един от най-трудните хора за връзки. Цъфтите, когато сте в дилема и конфликтите, които идват с нея. А това лесно може да ви накара да помислите, че навън някъде ви чака някой по-добър от половинката ви – което е напълно достатъчно да разруши отношенията ви.

Рак

Раци, трябва на всяка цена да се стремите да държите контрола във всяка от връзките си. Също като Телците сте доста практични и земни, но очакванията ви се доста по-големи от обичайното. Искате връзка като приказка, а това не е стандарт, с който повечето хора могат да се справят. Също така обичате да действате бързо, дори и взаимоотношенията ви да са започнали съвсем скоро, което също плаши хората.

Лъв

Лъвове, вярвате, че всичко, което казвате, е истина и макар и често да е така, понякога е необходимо да направите компромис в името на онези, които обичате. Това обаче е трудно за вас, тъй като нещата, които казвате или решавате, са непоколебими. Тази ваша склонност отблъсква хората и се чудите защо не ви разбирате, а истината е, че просто не им давате шанс да го направят. Хората не са сделки или машини и не само вие имате чувства и мисли!

Дева

Деви, вие определено не можете да бъдете задоволени. Имате проблем с всичко и винаги се съсредоточавате върху негативното, без значение колко дребно е то. Винаги се ядосвате за това как е трябвало да се случат нещата, а не цените доброто. Връзките ви не продължават дълго, защото изсмуквате позитивното от всяка ситуация и по този начин отблъсквате хората от себе си.

Везни

Везни, вие сте знакът, съставен от всичко нежно – имате нежно сърце и дори по-нежен подход към света и очаквате същото в замяна. Наивни сте и вярвате, че всички около вас са мили. Приемате всяка шегичка сериозно и това ви наранява. Трудно се справяте с критиката и смятате, че хората се опитват да ви наранят, дори ако просто се забавляват. Това е много тежко за понасяне от самите вас, но повярвайте – не всеки иска да ви обиди.

Скорпион

За вас причината е, че не позволявате на хората да се задържат дълго около вас. Но, Скорпиони, искате нещата да се случат веднага и когато нещо не отговаря на очакванията ви, започвате да бягате. Трябва да се научите да давате възможност на хората да ви покажат кои са и с какво заслужават вниманието ви, както и да им дадете шанс да покажат, че имате нужда от тях.

Стрелец 

Да имаш високи стандарти не е лошо нещо – напротив, полезно е и е лесен начин да покажете на хората, че и вие сте чудесен човек. Но, мили Стрелци, ако стандартите ви са непреодолимо високи, тогава връзките ви рухват. Забравяте, че общувате с човешки същества и те не могат да бъдат перфектни през цялото време. Искате твърде много от тях – помнете, че всичко хубаво изисква време и трябва да се научите да им го давате, за да видите как ще се развият нещата.

Козирог 

Козирози, чувствате, че ще бъдете наранени независимо от всичко. Именно заради това градите около себе си стени, които са толкова високи и дебели, че са почти непреодолими. Пропускате да осъзнаете, че това плаши хората, защото те се опитват да ви опознаят. Научете се да бъдете мили и да давате шанс на тези, които искат да бъдат с вас.

Водолей

Водолеи, вие пък правите всичко половинчато, особено във връзките и това не е нещо, което води до хубави резултати. Хората имат очаквания и понякога трябва да ги оправдаете, защото само така ще им покажете, че ги обичате и ви е грижа за тях!

Риби

Да бъдеш приятелски настроен е чудесно нещо, но да флиртуваш, когато си във връзка определено ще нарани половинката ви. Дори и да не осъзнавате, Риби, това може да разочарова хората, които искат да бъдат с вас, затова се научете да контролирате отношението си към останалите.