За тези, които планират сватбено празненство, си струва да имат предвид, че през тази година бракът може да се случи под влиянието на Черната луна в Рак. И това носи риск от влошаване на отношенията между партньорите.

През тази година Черната луна, астрологичната точка, която е отговорна за промяната на чувствата, емоциите и взаимоотношенията, влезе в семейния знак Рак на 15 април. А това означава, че много съюзи, които ще бъдат сключени през периода на Черната луна в Рак (до 10 януари 2023 г.), могат да бъдат разрушени от грешни и фалшиви очаквания. Това обаче не означава, че не можете да се ожените през тази година, защото в Рак няма други планети освен Черната Луна. А тя сама по себе си е математическа точка в орбитата на Земята – вредното й влияние се включва само в моментите, когато се свързва с други планети.

Най-неудачният ден за тези, които планират да се оженят, ще бъде Новолунието в Рак от 30 юни до 1 юли. Астролозите съветват да не влизате в съюзи нито на 30 юни, нито на 1 юли. Ще бъде още по-добре, ако се въздържите от разписване и в дните около тези дати.

Смята се, че Новолунието е началото на цикъла, полагането на основите, а в случай, че то е в зодия Рак, това е идеалното време за създаване на семейство. Но в същия знак ще бъде и Черната Луна и именно тя може да „изкриви“ самите чувства и на този ден може да се сключи съюз, който няма бъдеще.

Всъщност при сключване на брак не могат да се вземат предвид всички подробности. Например, съпрузите могат да се окажат толкова различни, че след края на периода на страстта да осъзнаят, че влюбването е била истинска грешка.

Също така, причината за брака може да бъде примесена с кармичен опит от миналото, тъй като Слънцето, Луната и Черната Луна ще бъдат аспектирани от Нептун в Риби и „възлите“ на миналото в Скорпион.

Казано по друг начин, бракът може да бъде продиктуван от почитта ви към миналото или обектът на вашата любов може силно да прилича на някого от вашето семейство. Такъв отчаян опит да се открие в бъдещия съпруг или съпруга човек от миналото ви може да донесе не само разочарование, но и голям емоционален стрес в бъдеще.

Най-добре е да пренасрочите сватбата на други дати, например през септември или октомври.