Лъвът е една от най-неразбраните зодии и в тази статия ще разберете защо.

Ако имате асцендент или луна в Лъв или друга лична планета, написаното тук определено се отнася и за вас.

Лъвът е смятан от мнозина за олицетворение на егоцентризъм и самовлюбеност. Днес обаче живеем в ерата на позитивните утвърждения, система, която Лъвът открито и безсрамно използва много отдавна преди всички нас.

Сигурни сме, че най-често използваните фрази от представителите на зодия Лъв, които сте чували са: „Колко съм талантлив, прекрасен, справям се с вичко перфектно“ и т.н. Той обаче винаги го казва с малко доза хумор, но все пак го казва. Макар и с хумор и с лека надсмешка той винаги го заявява, както на другите, така и на себе си и на Вселената. И в крайна сметка му се получава доста добре!

Той си знае цената и не се притеснява да си я каже. Именно за това често бива неразбран и обвиняван, че е самовлюбен егоист. Като знак, чиято планета е слънцето, той усеща своето вътрешно такова и го демонстрира с лекота. Обича да „свети“ и да зарежда другите. Точно за това винаги се старае да бъде в центъра на вниманието. И вниманието, което получава усилва неговото вътрешно слънце, чрез което не само вдига своето самочувствие, но и с което зарежда другите.

Човек от зодия Лъв, никога не би се смутил от нещо, дори да сгреши. Него не го вълнува мнението на другите и винаги прави каквото си иска. Ако свободата му бъде ограничена ще я извоюва обратно на пук на всички. Ако бъде поставен в рамки, няма да издържи дълго и ще ги разруши. Обича живота и се старае да го живее без страх и цедка на устата. Всичко това обаче идва малко в повече на околните. И те често му завиждат, но не просто на уникалната харизма и външен вид, а по-скоро на свободния дух и силна енергия. И как да не завиждаш на човек, който винаги прави каквото си иска когато си иска, без да се тревожи за мнението на околните.

Имено затова често бива не просто неразбран, но и обвиняван в неща като: неприлично поведение, самовлюбеност, егоизъм и т.н.

Ние обаче можем само да му се възхищаваме и да го определим не като самовлюбен, а по-скоро като самодостатъчен, силен и самоуверен. Качества, които всички е добре да се стремим да изградим в себе си, ако искаме да активираме свободния си дух и да сътворим един наистина вълнуващ живот тук и сега.