Ако хвърлим един поглед към Холивуд, ще забележим, че много мъже излизат с далеч по-млади от тях жени, Джордж Клуни и Леонардо ди Каприо веднага изникват в ума ни. Такава гледка е обичайна не само сред звездите, но и при всяка прослойка във всяка страна по света.

Много хора не гледат с добро око на такива връзки и си мислят, че младите момичета преследват единствено парите на по-възрастните мъже, но причините са много по-сложни.

С помощта на учените и психолозите днес ще отговорим на въпроса „Защо жените харесват по-възрастни мъже?“:

1. Те са по-мъдри

Всички сме чували, че мъдростта идва с възрастта, а Оскар Уайлд допълва, че можем да остареем и без да помъдреем. Според проучванията обаче възрастните мъже са значително по-интелигентни от младите. Най-вероятното обяснение е, че те са натрупали повече жизнен опит, който е разширил хоризонтите им.

Жените потвърждават това наблюдение. Те са сигурни, че по-възрастните мъже имат по-голям житейски опит, което ги прави и по-подготвени за следващите уроци, които им предстоят.

По-големият житейски опит прави възрастните мъже и по-интересни събеседници.

2. Възрастните мъже са по-зрели

Общоизвестно е, че жените съзряват по-рано от мъжете. Ние се замисляме за сериозна връзка, за брак и деца по-рано, докато болшинството наши връстници от срещуположния пол все още мислят за купони и други забавления.

Възрастните мъже изглеждат по-надеждни и привлекателни за жените, които са готови за сериозни ангажименти и семейство, тъй като тези мъже вероятно вече са се наживяли и тяхната „дива фаза“ е преминала.

3. Те са в по-добро финансово положение

Няма какво да се лъжем – повечето жени искат да излизат с мъж, който да е финансово независим. Причината не са скъпите почивки, а възможността мъжът да подсигури семейството си.

Когато една жена създава семейство, тя трябва да е сигурна, че двамата имат достатъчно пари, за да отгледат децата си. В това отношение по-възрастните мъже са по-напред. Средностатистическите 20-годишни мъже обикновено имат по-малко спестявания в сравнение с по-възрастните. По-младите тепърва трябва да развиват себе си и своята кариера, а в такъв момент създаването на семейство не ги интересува особено.

4. Те знаят какво искат

Друга важна особеност, която жените намират за привлекателна у по-възрастните мъже, е тяхната стабилност. В живота на по-възрастните мъже има по-малко хаос – те знаят точно какво искат, как да го получат и колко важно е то. Ето защо те обикновено не губят времето си в това да разиграват жените, с които излизат.

5. Те са по-склонни да помагат с домакинските задължения

Няма как жените и да работят, и да вършат всички домакински задължения сами – мъжете трябва да помагат. Оказва се обаче, че по-младите мъже имат по-големи предубеждения към това и очакват половинките им да вършат всичко сякаш са им майки. В същото време много жени споделят, че по-възрастните им партньори са по-склонни да помагат и никога не са им казвали, че домакинските задължения са работа само на жената.

6. Добри партньори са

Любовта между двама зрели хора е изпълнена с търпение, грижа, доверие и лична независимост. Докато младежката любов е на принципа „всичко или нищо”. Младите мъже са и по-ревниви и по-рядко са склонни на компромиси. В същото време ако поне единият от двамата е по-мъдър и е склонен да води дискусии, има по-голям шанс връзката да просъществува.

Ето защо жените предпочитат по-възрастни мъже – те искат да бъдат партньори на своите половинки и с тях жените се чувстват по-спокойни.

7. Знаят как да се отнасят с една дама

Жените оценяват опита с връзките, който по-възрастните мъже са натрупали. Тези господа са имали достатъчно време да се научат как да се отнасят правилно с една дама и какво би зарадвало половинката им. Те знаят как да се справят или как да избягват някои проблеми, с които вече са се сблъсквали, което прави връзките с тях много по-лесни.

8. Те са много чаровни

По-зрелите мъже притежават чар, който привлича нежния пол. Благородните бръчки около очите и среброто в косите говорят за богат житейски опит, а второто, което привлича жените, е техният уникален стил – възрастните мъже са имали време да се научат как да се обличат, как да се държат, как да разсмиват дамите, как да говорят с тях. Те не следват сегашната мода, а са развили свой стил. Чарът и елегантността ги правят просто неустоими.

9. Не обичат драмите

Нека си го признаем, жените понякога сме доста емоционални и нерядко преувеличаваме нещата. Затова е важно да имаме партньор, който няма да влоши положението, а ще ни накара да поспрем, да си поемем дъх и да се успокоим.

На възрастните мъже това им се отдава по-лесно. Те не обичат излишните драми и не търсят конфликти. Ако имат проблем, те сядат и го обсъждат. Готови са и на повече компромиси от младите мъже, които са далеч по-емоционални и избухливи.

10. С тях жените чувстват сигурност

Вероятно едно от най-големите предимства на зрелите мъже е, че с тях жените се чувстват по-сигурни.  Все пак сигурността е една от основните човешки нужди. Но какво кара жените да се чувстват по-сигурни с такива мъже? Всичко, което изброихме дотук!