Ще се омъжиш за неподходящ мъж, защото ти омръзна да се прибираш у дома сама.

Защото ти омръзна да ходиш на сватби и кръщенета сама.
Защото ти омръзна да вечеряш, да се разхождаш, да си готвиш сама.

Ще се омъжиш за неподходящ мъж, защото ти омръзна да те питат не срещна ли някой.

Защото ти омръзна да те "сватосват" с непознати.
Защото ти омръзна да няма за кого да облечеш новото си секси бельо.

Ще се омъжиш за неподходящ мъж, защото ти омръзна да гледаш романтични филми и да фантазираш, че си героинята в тях.
Защото ти омръзна да заспиваш сама. И да се будиш сама.
Защото ти омръзна да повтаряш, че не искаш да празнуваш Св. Валентин. Макар всъщност наистина да не искаш. Просто искаш да има с кого да го празнуваш. Ако решиш да празнуваш.

Ще се омъжиш за неподходящ мъж, защото ти омръзна да чакаш.

И това ще е най-голямата грешка в живота ти.

Защото няма нищо лошо в това да се прибираш вкъщи сама. Много по-лошо е да се прибираш при някой, който те кара да се чувстваш сама, дори когато е до теб.

Няма нищо лошо в това да ходиш на сватби и кръщенета сама. Всъщност, голяма част от жените там те гледат и завиждат на свободата ти. Да бъдеш, където искаш и когато искаш. Но най-вече завиждат на свободата ти да избереш пътя си и човека до себе си. Да избереш бъдеще за себе си.
Няма нищо лошо в това да вечеряш, да се разхождаш и да си готвиш сама. Защото това е времето, в което можеш да опознаеш себе си, да научиш как да се грижиш за себе си, как да обичаш себе си.

А когато някоя позната те попита какво става с теб в личен план, й задай същия въпрос. И добави: Не, не питам за мъжа ти или за децата ти. Питам за теб, какво става със самата теб? Ще се изненадаш колко малко от жените около теб ще успеят да отговорят на този въпрос.

А срещите с непознати... същите тези жени биха дали всичко само за една такава среща... с непознат... без минало, без багаж... Среща, която може да приключи още днес, но и която носи обещанието да не приключи никога...
И си носи новото бельо. То е за теб. За самата теб. Не за който и да е мъж до теб. И усмивката ти е за теб. И любовта в сърцето ти... Научи се първо да ги даваш на себе си...

Романтичните филми и твоите фантазии? Повярвай ми, когато се омъжиш за неподходящ мъж, ще се омъжиш и за тях. Защото ще бягаш в тях. Ще бягаш от себе си. И към себе си. Към живота, който си можела да имаш. Ако просто не се беше омъжила за неподходящ мъж. Ако беше изчакала...

И какво лошо има да заспиваш сама и да се будиш сама? Мислиш ли, че, когато мъжът до теб не е твоят мъж, когато помежду ви няма истинска любов, ще заспивате прегърнати? И ще се събуждате прегърнати? Точно от тези нощи ще ти се иска да избягаш. Ще ти се иска да бъдеш пак сама. Но не и самотна.
А за Св. Валентин... празнувай го! Когато искаш. Празнувай го с приятели. Празнувай го със себе си. Празнувай го като Деня на любовта. Любовта към живота. Към хората, които са в живота ти. Към теб самата...

Чуй ме, скъпа моя: не прави тази грешка!
Не се омъжвай за неподходящ мъж.
Не се отказвай.
Не се примирявай.

Но най-вече: не се замозалъгвай, че с времето неподходящият мъж ще стане подходящ. Защото никога няма да стане. Просто с времето ти ще спреш да вярваш, че заслужаваш мъж, който заслужава теб. Ще спреш да вярваш, че заслужаваш да си щастлива. Ще спреш да вярваш, че заслужаваш любов.
Просто защото си се омъжила за неподходящ мъж...