Телците са силни, практични, топли, отдадени и стабилни. Те са хора, на които можеш да разчиташ. Те са истински и верни приятели. Телците освен това...

...ще бъдат с теб във всичко.

Телците ще са рамото, на което можеш да облегнеш, когато се чувстваш слаб. Те ще бъдат до теб в добро и зло. Ще те подкрепят, когато си тъжен и ще се радват с теб, когато си щастлив.

...са достатъчно уверени в себе си.

Телците нямат нужда да доказват нищо на никого. Нито да се съревновават с другите. Включително и с теб. Когато спорите, те не биха настоявали на всяка цена в правотата си. Просто защото нямат нужда да ласкаят егото си с повод и без повод. Те няма да измерват успехите си спрямо твоите. И няма да ревнуват, когато ги „изпреварваш”.

...прощават лесно.

Телците не са злопаметни. Когато си засегнеш, волно или неволно, е нужно просто да им покажеш, че съжаляваш. Те ще ти простят и никога повече няма да споменават случилото се. Няма да ти го натякват, няма да те карат да се чувстваш виновен. Телците знаят, че всеки може да сгреши. И че всеки заслужава прошка.

...са откровени и честни.

Телците знаят, че преструвките нямат място в истинското приятелство. Затова винаги наричат нещата с истинските им имена. Не защото искат да те засегнат. А защото не искат да те лъжат. За Телците доверието е най-важната основа за приятелството. А без честност не може да съществува доверие.

...ще те приемат такъв, какъвто си.

Телците приемат приятелите си с всички им „недостатъци”. Всъщност, обичат ги толкова много именно заради тях. Просто защото са се научили да приемат и обичат себе си – с всички ръбчета, които трябва да бъдат „изгладени”, с всички трески, които трябва да бъдат „издялкани”. Телците знаят, че никой не е съвършен. Затова никога няма да чуеш да те осъждат. Дори когато ти самият осъждаш себе си. Нещо повече, те ще ти помогнат да приемеш и обикнеш себе си... Така, както те приемат и те обичат.

Споделено от приятел на един Телец.