Единодушно бихме могли да кажем, че Фейсбук е една малка Вселена, която се развива като малко дете пред очите ни.

За съжаление, едно от най-полезните интернет общества, в което всички мами, татковци, лели, баби и дядовци неусетно можеха да загубят целия си ден (потвърдено не от една мама!), Майките на София, изчезна от полезрението ни през послените няколко дни.

Изтрита, неволно или пък не, тя бе истински Алманах за всеки, който за първи път се сблъскваше с най-голямото и трудно изпитание - това да бъде родител. Добрата новина е, че притеснени от ситуацията и търсещи начин да си помогнат една на друга, няколко страхотни майки създадоха нова група Майките на София (лично благодаря на всяка една от вас!).

Ако ти самата си мама или пък познаваш някоя мама, татко или близък, който има нужда от каквато и да е полезна информация, подкрепа или съвети, свързани с родителството и дечицата като цяло, вече има ново местенце, където можете да го поканите, защото абсолютно всички са добре дошли!

Групата беше много полезна за всеки, който в даден момент имаше нужда да потърси конкретна информация, съвет или пък само да чуе "Не се притеснявай, и това ще мине!" от непознат, който знае, че това е "само период" или че "коликите и зъбите не са най-плашещите неща на света". Обсъждането на сериозни теми, свързани с избора на лекар, подходяща болница за раждане и съответно екип, развитие на бебето и детето, всевъзможни изпитани начини за сваляне на ужасната температура, подбора на детска градина или училище или с какви полезни занимания да ангажираме вниманието на детето у дома, без да използваме таблет и телефон, издигна "Майките на София" до нивото на така необходимия отдушник, в който можеш да излееш мислите си, просто защото си майка и нещо ти тежи. Организацията на рождени дни, суеверия около точното място за хвърляне на пъпчето на бебето, откъде е дошло името на детето или как да почистиш петно от пастел върху любимата й рокля на Елза или как се премахва дъвка от косата на 2-годишно, без целият квартал да чуе писъците му например, пък бяха темите, които искрено разсмиваха всеки, дръзнал да надзърне в светата обител на майчинството.

За огромно щастие, всичко това отново е тук и ще изпълнява вярно ролята си на най-добрия наръчник за отглеждане на деца. А какво по-прекрасно от това!

Майчетата в екипа ни вече се джойнаха и наистина се надяваме групата да се превърне в едно приятно кътче, в което всеки, спазвайки добрия тон и уважение към другия, да намери това, което търси и да бъде полезен за другите, както преди!