Меркурий, управителят на Дева, ще бъде особено ефективен през май, за да изпълнява не само вашите поръчки, но и плановете на Вселената. Работата е там, че до 15 април той ще следва знака на Овен, помагайки ви да „изчистите“ проблеми, кризисни ситуации (например допълнителен преглед преди операция) и финансови проблеми в семейството. Например, ако сега сте в периода на събиране на документи за покупка или продажба на жилище, то до 15 май ще решите всичко това. Самонадеяността ни пречи да възприемаме света в неговата цялост и в резултат на това ни лишава от много възможности. Мнението на другите трябва да се уважава и приема. Позицията на Слънцето в знака на Телеца влияе благоприятно върху самочувствието и инициативността на Девите. Това е период на промени, когато всеки ден носи полезна информация и нови запознанства. Остава само едно - да се разпоредим правилно с тях. Върхът на късмета се пада на Цветното пълнолуние през май, когато всички решения се оказват успешни. На Девите няма да се налага да се напрягат: някои проблеми ще загубят своята актуалност, други ще помогнат за уреждането на приятелите. Трябва да уловите това чувство на щастие.

По отношение на парите началото на май няма да бъде запомнено с нищо забележително. Предишните инвестиции постепенно започват да носят печалба, която е по-добре да се насочи към натрупване. Според хороскопа на Дева човек трябва да се откаже да подписва документи и да сключва сделки. Необмислените инвестиции ще се окажат нерентабилни, необходимо е да започнете да формирате въздушна възглавница. Тъй като при Венера в Телец липсата на комфорт е болезнена, материалните блага се ценят особено високо. Девата ще се съсредоточи върху постигането на благополучие за сметка на личните интереси. За да не пропуснете готини възможности, трябва да се сдобиете с влиятелни познати, които ще ви помогнат в популяризирането на бизнес идеите и ще ви предпазят от конкурентите.

Настроението в средата на месеца ще зависи от вътрешния кръг. Кавгите, пропуските ще се отразят негативно на психическото състояние, а думите на любов ще ви накарат да се извисите от щастие. Общият хороскоп за Дева за май 2024 г. предполага избягване на общуването в моменти на отчаяние. Ако няма настроение, контактите с роднини ще бъдат само бреме, а уединението ще помогне да се избегнат излишни проблеми. Тъй като Меркурий в Овен дава бързина и натиск, идеите мигновено се трансформират в конкретни действия. Това обстоятелство ще изиграе лоша шега на плахите влюбени, които не могат да вземат решение за признание. Дори и Девата да не е намирала подходящ повод преди, сега всичко ще се промени. За да бъде триумфът безусловен, трябва да си уредите вълшебна среща.

От 16 май Меркурий влиза в Телец, където в момента има клъстер от планети, водени от Юпитер и Уран. Те са отговорни за вашата работа и дом, като и двете показват, че сега навлизате в период на разширяване и растеж на вашето благосъстояние. Телецът във вашата карта е отговорен за разширяването на вашия мироглед и когато толкова много планети и личен владетел са в тази област на хороскопа, сякаш Вселената внезапно премахва превръзката на очите ни и внезапно нова стойност влиза в живота ни.

Всъщност първият тласък за новата ви визия за света ще се случи на 8 май – Новолунието в Телец, което може да ви донесе нов кармичен учител на високо ниво. Това може да бъде както жена, така и мъж, защото в същия момент Сатурн преминава през знака Риби, който отговаря за вашия партньор, създавайки тригон с Уран, Юпитер и Венера. Случаят, когато всички хора, които ще влязат в живота ви, са абсолютна съдба. Тогава, години по-късно, си мислиш, уау, този човек се появи точно когато имах най-голяма нужда от учител, подкрепа и движение на живота ми напред. 

Следващото важно събитие ще бъде съвпадът на Марс с Възела на бъдещето, което ще се случи от 18 до 20 май във вашия сектор на трансформация. Бъдете сигурни, че ще се случи нещо, което ще промени живота ви завинаги и най-вероятно благодарение на влиянието на мъж. Марс символизира огнени и темпераментни мъже, често представители на зодия Овен, Скорпион, Лъв или Стрелец. Ето защо, ако такъв човек се появи в живота ви, той ще ви повлияе силно.

Късметът в последните дни на май ще застигне онези, които упорито са преследвали целта си. Ако това не се случи, ситуацията ще се промени в близко бъдеще. Хороскопът за май за Дева не препоръчва да действате прибързано: прибързаността е знак за неизбежно поражение. Трябва да анализирате силните и слабите си страни, за да намерите най-доброто приложение на способностите си. Позицията на Марс в Овен може да създаде заплаха за здравето, тъй като дава следната директива: действайте без да мислите. Склонността към поемане на рискове показва отслабване на инстинкта за самосъхранение, което не е типично за Девите, така че трябва да се придържате към обичайната линия. За да не се окажете на болнично легло, е достатъчно да не се занимавате с екстремни спортове и да се грижите за главата си.

Още на 23 май ще има Пълнолуние в Стрелец, което ще насочи вниманието ви към семейството и имотите. Има вероятност да се случи важно събитие у дома, например ще има пътуване до майка ви, решение за закупуване на земя, апартамент или къща. Важно е, че диспозиторът на Пълнолунието - Юпитер - ще бъде във вашия дом на пътуване и разширяване в този момент, така че във всеки случай това събитие ще бъде щастливо за вас. Няколко дни по-късно енергиите отново ще се променят драматично - на 28 май Юпитер ще навлезе във вашия сектор на кариера и постигане на цели, което означава, че ще започнете дейност, която може да доведе до увеличение. Юпитер също често води специални хора в живота ви - учители и покровители, които издигат живота ни на по-проспериращо ниво. Но определено ще можете да забележите това през юни, а краят на май вероятно ще ви срещне само с този човек.