За всеки Лъв май винаги е определена кулминация на годината, защото именно през този месец вашият управител се движи по най-високата точка на хороскопа. Това предполага, че през май винаги има постижения, но за да ги постигнете, трябва да преодолеете препятствията, дължащи се на квадрата на Слънцето в Телец към вашето лично Слънце в Лъв.

Няма да ви е скучно: комплименти звучат отвсякъде, поканите за срещи нямат край. Въпреки че вниманието от страна на противоположния пол може да бъде проблем за хората във връзка. Мощното Слънце в знака на Телеца дава упоритост и прилив на енергия, така че Лъвът е изпълнен с желание да реализира амбициите си. Благодарение на борбения дух ще бъде възможно да се преодолеят всички препятствия, но съществува риск от претоварване и подкопаване на здравето. Важно е да се обърне внимание на факта, че по време на Цветното пълнолуние през май емоциите са изострени до краен предел. Трогателността може да попречи на сближаването с влиятелни хора, Лъвът трябва да се откаже от идеята за своето превъзходство, в противен случай нещата няма да се получат.

Настроението през първите дни на май ще се променя непредсказуемо. В един момент животът ще изглежда красив, а в следващия ще е непоносим. Хороскопът на Лъва съветва да приемете факта, че не всичко ще се получи от първия път. Ако ви е трудно да се справите с емоциите, по-добре е да отложите нещата за известно време. След почивката ще дойде разбирането накъде да се върви напред. Благодарение на влиянието на Венера в Телец светът придобива стабилност, целите стават по-реални и осезаеми. Подчинявайки се на тази тенденция, Лъвът ще се почувства малко консервативен. Вместо самовлюбен егоист, другите ще виждат грижовен човек, който се стреми да зарадва с подаръци и приятни думи. След такава репутация ще се издигне до небето.

Първата контролна точка за месеца е Новолунието в Телец на 8 май , което се случва във вашия дом на кариерата и целта в живота. Вероятно ще почувствате силен импулс да преследвате професионалните си постижения, а също така има шанс да получите повишение (особено за августовските Лъвове, родени в средата на месеца). Диспозиторът на Новолунието, Венера, ще бъде във вашия дом на кариерата, което означава, че вашият бизнес може да е свързан с женски бизнес, консултации и красота. Една жена също може да повлияе на вашия успех - помощ, съвет, важен разговор. 

Средата на месеца ще отвори нови възможности, ще се окаже, че се доближавате до мечтата си. Време е да направите живота си по-комфортен. Общият хороскоп на Лъв за май 2024 г. предполага решаване на жилищния проблем. Проблемите никога не свършват, чакането на по-добър дял може да се забави. Не пропускайте шанса да се сдобиете с жилище при изгодни условия. Тъй като Меркурий в Овен засилва дарбата за убеждаване, хората се проявяват като блестящи оратори. Няма съмнение, че Лъвът ще успее да установи конструктивен диалог, след като е успял да постигне целите си. Въпреки че не са изключени остри моменти, те са лакмус за взаимоотношенията. Болезнените теми трябва да се отработят, за да не се връщаме отново към тях.

Слънцето, управителят на Лъв, ще влезе в съвпад с Уран от 13 до 15 май, носейки неочаквани събития в живота ви. Те могат да бъдат свързани с партньорство, връзка или с появата на важен и съдбовен мъж в живота ви. Уран в Телец може да означава човек, който работи във финансово-икономическата сфера, здравеопазването или храненето (ресторантьор, диетолог). Освен мъж, 13-15 май може да ви донесе финансово сериозен клиент или клиент. Но на 18-19 май Слънцето ще влезе в съвпад с Юпитер в Телец - вероятно важна комуникация, свързана с подобряване на вашето състояние (както материално, така и физическо). Освен това в същите тези дни Марс се свързва с възела на бъдещата карма в Овен, който аспектира напредъка ви и проблемът, който ви вълнува, ще бъде разрешен рязко и внезапно. Например, може да се получи да си купите пътуване, да платите за обучение или може би ще срещнете човек, който е важен за вас. Като цяло тези дати са важна точка на „сглобяване“ - магическа ръка за помощ от Вселената, когато цели два проблема могат да бъдат решени наведнъж.

Емоционалният край на май подсказва, че в любовта не всичко е лесно. Вероятно горещите срещи не са имали желания ефект, бъдещето на връзката е неясно. Хороскопът за май за Лъв препоръчва да вземете инициативата в свои ръце. Намирането на сродна душа е трудна задача, която изисква смели решения: един романтичен уикенд ще ускори нещата. В случай на форсмажорни обстоятелства можете да разчитате на помощта на Марс в Овен, чиято енергия е в състояние да разсее негативността. Дори най-нерешителните Лъвове ще се почувстват изпълнени със сили и ще започнат да вярват в щастливата си звезда. За да подсилите елемента Огън, е полезно да седнете до запалена свещ или огън: пламъкът има пречистващи и защитни свойства.

Второто емоционално и щастливо събитие за месеца е Пълнолунието в Стрелец на 23 май, което се случва във вашия сектор на щастието и любовта. На този ден може да приключите това, което сте могли да започнете около 12 декември 2023 г. Това също е прекрасен ден за тези Лъвове, които мечтаят за бременност - вероятността от зачеване е изключително висока! Но за тези, които вече имат деца, 23 май може да донесе щастливо и хубаво събитие в живота на детето. Може би той променя училище, спортен клуб или ще играе.
За онези Лъвове, които сега са необвързани, точно на 23 май може да се случи красива и страстна среща или запознанство с мъж, който ще промени много в съдбата ви. Срещата може да се случи благодарение на вашите приятели или някакво социално събитие.