Обикновено започваме всяко ново начинание с ентусиазъм, но по някое време желанието ни намалява, обхваща ни един мързел, едни съмнения... В такива моменти ни трябва малко мотивация. Нещо, което да ни припомни защо сме започнали, какви са целите ни и колко можем да постигнем, ако вярваме в себе си.

Мотивиращите цитати и речи са вдъхновяващи, но невинаги работят и невинаги сме съгласни с тях. Но може би просто не сме намерили точния източник на мотивация? Оказва се, че различните зодии се мотивират по различни начини и имат различни проблеми, когато преследват целите си. Затова днес ви предлагаме да надникнем какво казват звездите за вашата зодия и да проверим какви фрази описват проблемите на всеки знак.

Овен: „Не можеш да прибързваш с нещо, което би трябвало да трае цял живот.“

Овенът е смел, амбициозен и решителен знак, но търпението не му е присъщо. Той очаква всичко да става бързо, а това е невъзможно. Запомнете, че хубавите неща изискват време.

Телец: „Бамбукът, който се огъва под порива на вятъра, е по-силен от дъба, който му се противопоставя.“

Телецът е много практичен и отговорен знак, но понякога е голям инат и си знае неговото. Той невинаги се нагажда добре към ситуацията, понякога му е трудно да прави компромиси във връзките си. Запомнете, че не бива да се плашите от промяната, а да са приспособите към нея, за да постигнете най-добри резултати.

Близнаци: „Никога няма да разбереш, освен ако не опиташ.“

Любознателните Близнаци са дружелюбни и чаровни. Те обичат да се хвърлят в нови предизвикателства, но пък трудно взимат решения. Понякога се колебаят, защото в тях живеят две личности и всяка държи на своето. В такива моменти Близнаците е добре да запомнят, че най-лошият вариант е да не направят нищо. По-добре да вземат решение и да го отстояват. Дори да сбъркат, поне ще получават важна поука.

Рак: „Хората виждат това, което искат да видят, и чуват това, което искат да чуят.“

Ракът е емоционален знак, който често изпада в песимистични настроения. Другите хора лесно ги разочароват, но е важно да се научат да контролират чувствата си и да гледат по-оптимистично на живота, защото след болката и трудностите ги очаква нещо прекрасно.

Лъв: „Трябва да си упорит при постигането на целите си, но гъвкав в начина, по който ще ги постигнеш.“

Лъвът е амбициозен и безстрашен, но понякога забравя да нагоди методите си към ситуацията. Все пак дори целта да си остава същата, пътят никога не е прав. Запомнете, че понякога трябва да направите няколко завоя, за да стигнете до целта.

Дева: „Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.“

Девите са най-верните и трудолюбиви хора от зодиака, но лошото при тях е, че често са срамежливи или се тревожат твърде много за всяко нещо, което може да стане или което са направили. За да постигнат големите си цели, ще трябва да преодолеят страховете си.

Везни: „Промяната никога не е лесна, но тя е урок, който ни помага да преборим вътрешните си демони.“

Везните са много дипломатичен знак, който търси постоянна хармония. Те държат на спокойствието, а това означава, че големите промени ги плашат. Много често се боят да вземат решение, защото се страхуват от новото. Въпреки че обичате мира, не бива да забравяте, че трябва да отстоявате себе си и да се борите за мечтите си.

Скорпион: „Завистта е форма на омраза, продиктувана от собствената ни несигурност.“

Скорпионите са много страстни и борбени личности, но понякога са малко завистливи и често реагират твърде бурно към предизвикателствата. Важно е да се научат на търпение и на самоконтрол.

Стрелец: „Не вярвай на езика си, когато сърцето ти горчи.“

Стрелците могат да са много забавни и чаровни, но понякога лесно се обиждат и могат да изрекат думи, които не мислят или които ще бъдат в тяхна вреда. Те трябва да се научат да премислят думите си и да запомнят, че много лесно могат да загубят чуждото доверие.

Козирог: „Когато ни ранят жестоко, раната не може да зарасне, докато не забравим.“

Козирогът е много дисциплиниран знак, на когото му е трудно да приеме, че другите не са толкова дисциплинирани или можещи като него. Козирозите трябва да приемат, че хората са различни, и да се научат да прощават грешките им. Единственият човек, когото наранявате с гнева си, сте самите вие.

Водолей: „Когато не можеш да контролираш ситуацията, се опитай да контролираш начина, по който гледаш на ситуацията. В това се крие истинската сила.“

Най-независимият знак от всички има един основен недостатък – трудно му е да изразява чувствата си, но себеизразяването е много важно, ако искате да постигнете мечтите си. Освен това Водолеите нерядко са песимисти или се ядосват на неща, които не могат да променят. Естествено, няма смисъл да го правят, просто трябва да приемат ставащото и да се нагодят към промените, за да извлекат най-големи ползи.

Риби: „В собствения ти роман трябва да си героят, а не жертвата.“

Рибите са креативни и мъдри, освен това са много мили и състрадателни хора, но понякога се оставят на течението или позволяват на хората да ги мачкат. Те трябва да се научат да отстояват себе си, да поемат отговорност за решенията си и да не се възприемат като жертви.