Астрологията може да играе важна роля, когато търсите идеалния партньор за себе си, защото дава ясни идеи за личността на хората. Ето някои идеи и двойки зодии, които всъщност се оказват перфектни един за друг...

Везни и Лъв

Знакът Лъв представлява огъня. Представителите му са много дръзки и уверени и това ги прави родени лидери. От друга страна, Везните обичат мира, съвместната роля и безпристрастността. Тази двойка е перфектен пример за това, че противоположностите се привличат. Лъвовете искат някой, който не го е страх да им се противопостави, защото не се страхуват да изразят гледната си точка. Везните са мили и нямат нищо против да правят това, което другият търси. Затова те споделят синергия, в която единият носи спокойствие към небалансираната сила на другия. И двата знака могат да споделят мислите си по равно и да се разбират добре.

Близнаци и Везни

И Близнаците, и Везните споделят един и същи елемент: въздух, аспект, който говори за интелект. Както казахме преди малко, Везните са хармонични и носят спокойствие във връ зките, дори когато са изпълнени с възходи и падения. Близнаците притежават същите качества, но са по-гласни и мъдри. В общи линии Близнаците се оглеждат за нови възможности пнепрекъснато, а Везните мъдро обмислят всяко решение. Така се създава хармония във връзката и двата знака компенсират взаимно своите слабости.

Водолей и Овен

Водолеят и Овенът могат да се превърнат в отлична двойка, тъй като помежду им има специална синергия. Макар и да е вярно, че енергията помежду им може да бъде стресираща и много вълнуваща, може да бъде добра добра подкрепа, с която да изградят взаимно доверие. Другите може да завиждат на тази двойка, тъй като и двамата представители работят по изключително координиран начин. Водолеят носи визията, а отдадеността на Овена може да помогне за постигането ѝ. Те се хранят с креативност и не ги е страх да поемат по необичаен път, търсейки предизвикателства, за които други двойки не биха предположили.

Овен и Рак

Още един пример за това, че противоположностите се привличат. Елементът на Овена е огън, който се характеризира със смелост и ентусиазъм. От друга страна елементът на Рака е водата – епитом на най-емоционалния и чувствителен човек. Противно на очакванията в този случай огън и вода са добра комбинация – и двата знака могат да си помагат взаимно да се преборят с проблемите. Овенът вдъхва увереност и може да помогне за независимостта, докато Ракът ще разбие стените, за да направи Овена по-състрадателен и чувствен.

Овен и Риби

За изненада на всички Овните и Рибите могат да бъдат перфектна двойка! Всъщност в любовта няма по-добър съюз от този на представители на тези два знака. Овенът има уникална визия за живота и ако си науми нещо, няма да спи спокойно, докато не го постигне. От друга страна Рибите са много спонтанни – никога не мислят за последствията и живеят в настоящето. Двата знака имат обща черта: наслаждават се на случващото се сега, без да мислят за бъдещето. Импулсивността им обаче може да донесе нестабилност във връзката.

Рак и Риби

Тези два знака споделят общ елемент – водата. Затова и се привличат по естествен начин. И двата знака са много страстни и изключително чувствителни по свой собствен начин, а това ги кара да се разбират перфектно. Спонтанната природа на Рибите и грижовното отношение на Рака могат да донесат хармония във връзката. Докато Ракът е много лоялен и съчувства на другите - нещо, което е стимулирано от благосклонната природа на Рибите, го има и желанието му да прави жертви за тези, които обича.

Лъв и Стрелец

Лъвът и Стрелецът споделят елемента огън, което прави съюзът им много вълнуващ. Във връзката им никога няма скучни моменти. И двата знака са импулсивни и живеят за момента, без да гледат назад. Те също така са много експресивни по отношение на чувствата си и споделят топла взаимна люблов. Затова може да се каже, че са сродни души – Лъвът е дързък и авантюристично настроен индивид, а Стрелецът не му остава длъжен. Двата знака носят заразна синергия във връзката и на отношенията им може да завиди всеки.

Телец и Козирог

Съюзът на тези два знака също може да бъде идеален, защото споделят сходна перспектива за живота. Освен това и двата са представители на земните зодии, което допълнително благоприятства химията помежду им. Те са разумни и практични, което в живота може да бъде както сила, така и слабост – сила, тъй като носи стабилност във връзката (ако двете личности са достатъчно зрели), но и слабост, ако не знаят как да си почиват. Може да се загубят в живота, тъй като са сериозни и практични през цялото време и е възможно да забравят, че животът има и добра страна.

Близнаци и Водолей

Споделяйки един и същи елемент, Близнаците и Водолеите са идеална двойка. Водолеят е визионер и никога не губи иновативните си идеи благодарение на Близнаците. Двата знака стимулират взаимно ума си и могат да изградят силна романтична връзка. Допълват се перфектно, тъй като знаят какви са нуждите на другия и знаят как да просперират заедно, ценейки личното си пространство. Това е по-скоро ментална връзка, отколкото физическа. Любовта им е отвъд материалистичните нужди.

Скорпион и Лъв

Родените под знака на Скорпион са страстни и силни, безстрашни и недвусмислени. От друга страна са хора, които търсят любовта и имат нужда постоянно да бъдат ценени и обожавани. Това може да бъде постигнато от Скорпиони, които могат да изразяват себе си и показват как се чувстват по отношение на половинката си. Лъвовете се отблагодаряват за тази грижа и любов под формата на лоялност, която е много ценна за Скорпионите. Те сформират идеална двойка, която разбира нуждите на другия.