Раздялата не е приятна за никого. На мъжете им се носи славата, че имат способността да разбиват женските сърца по най-коравосърдечния начин, а пък жените са смятани за мелодраматични. Но дали това е от пола, или от зодията? Дали не се сещаш за някой бивш, който не те оставя на мира, или за приятелка, която е „мъжемелачка“? Представяме ти начините, по които всяка една от 12-те зодии приключва една връзка и сама прецени дали звездите не са прави за пореден път:

Овен

Тази зодия е най-праволинейна, когато става въпрос за раздяла. Да се влюбиш в Овен е разтърсващо преживяване. Той ще влезе в живота ти толкова бързо, ще ти завърти главата за секунди и преди да си разбрала, ще си се влюбила в него до уши. Но в момента, в който сърцето му изстине, ще си тръгне, без да погледне назад. И от теб, разбира се, ще остане само една емоционална развалина! Ще си тръгне толкова бързо, колкото е дошъл. Но бъди сигурна, че всяка частица от любовта му към теб е реална, дори и да не е продължила дълго.

Телец

Телецът не приема на шега взаимоотношенията си и дава 100 % от себе си. Той търси обвързаност и емоционалната стабилност. Лесно ще се разбираш с него, защото той иска само да бъде обичан и ценен. Ето защо, ако не можеш да се справиш с тези ясни изисквания, той няма да се поколебае да се махне от теб и да намери някой друг, който да му даде любовта, която знае, че заслужава.

Близнаци

Дори когато краят на връзката е сигурен и неизбежният момент приближава, Близнаците най-вероятно няма да го приемат. Те ще се преструват, че нищо не се случва и ще се държат така, сякаш всичко е нормално. Освен това, те мразят конфронтацията и егоистично се надяват, че ще простиш и забравиш. Защото, ако зависи от тях, те могат бързо да си намерят друг, но все още привързани към теб.

Рак

Като една от най-емоционалните зодии, Раците имат най-много трудности при раздяла. Дори когато всичко е казано и свършено, те никога не го приемат за край. Те са тези бивши, които остават в живота ти и по някакъв начин все ще се навъртат наоколо и ще искат да бъдете приятели и след раздялата. Те имат най-добри намерения, но най-много ще те наранят като не ти дадат нужната почивка, която заслужаваш.

Лъв

Когато един Лъв ти даде сърцето си, повярвай, то ще е твое завинаги. Той се гмурва дълбоко в любовта и инвестира всичко във връзката си без ограничения. Той ще е с теб и във вечността. И най-вероятно няма да си тръгне от теб, освен ако ти не го пожелаеш. Когато види, че нещата са необратими и сърцето ти вече не му принадлежи, ще си тръгне от живота ти, но едва след като се увери, че неговото „сбогом“ ще бъде запомнено.

Дева

Девата е изключително предпазлива, особено когато става дума за любов. Отнема ѝ много време да се довери и да покаже истинското си лице на половинката си, преди да се почувства спокойна в отношенията си, но пък не е нужно почти никакво усилие да остави връзката си в миналото. Тя се нуждае от теб и от твоите разбиране и благоговение, така че ако не желаеш да направиш това, което иска, ще си тръгне от теб за по-малко от секунда. За Девата е истинска пречка, ако не можеш да я обичаш по начина, от който се нуждае.

Везни

Като романтичен знак съвсем спокойно може да се каже, че приоритетът на Везните е да обичат преди всичко. Когато са във връзка, те са склонни да дадат най-доброто на своя партньор. И все пак, те рядко обичат до степен, в която да загубят своята идентичност, защото са изпълнени с прекалено много любов към себе си. Те твърдо вярват, че любовта е взаимно усилие и когато двете страни не са в хармония, те ще се принудят да прекъснат връзката, дори ако това е най-трудното решение, което трябва да вземат.

Скорпион

От момента, в който се обвържеш със Скорпион, той ще се увери, че съдбата ти е завинаги преплетена с неговата. И раздялата (инициирана от теб) няма да промени това. Дори когато продължиш живота си и намериш истинската любов, Скорпионът ще е непоколебим в желанието си да си те върне обратно. Ще ти се обажда постоянно или ще те наблюдава отдалеч, защото възнамерява да спази обещанието си никога да не те изостави.

Стрелец

От момента, в който се събереш със Стрелец, ще се чудиш колко време ще ти принадлежи това великолепие. Защото той изглежда твърде див, за да бъде обвързан с някого. Въпреки това ти ще цениш връзката си с него и тайно ще се надяваш тя да продължи цял живот. За жалост, именно дългите взаимоотношения плашат Стрелеца и се оказват най-честата причина той да си тръгне от дадена връзка.

Козирог

Когато една връзка отива към своя край, нищо на света не може да промени решението на Козирога. Можеш да го молиш за още един опит и да го убеждаваш, че не можеш да живееш без него, но просто знай, че всички твои жалки молби ще ударят на камък. На него все още му пука за теб по негов си начин и ще бъде нежен, но и твърд. Ще те помоли да си реалист и да помислиш логично, че тази връзка е твърде безнадеждна, за да бъде спасена.

Водолей

Когато Водолеят реши да се раздели с теб, ще се чудиш дали връзката ви е била реална. Той има умението да прекъсва отношенията си с половинката делово и с финес – точно като бизнес сделка. Ще се съсредоточи върху фактите, а не върху емоциите и така ще ти обясни причините за края на връзката ви. Докато гледаш в празните му очи и се държиш така, сякаш всичко е наред и логиката побеждава емоциите, сърцето ти ще се разпада на малки непоправими парченца. И ще знаеш, че си го изгубила завинаги...

Риби

Рибите имат най-голямото сърце сред зодиакалните знаци и винаги са готови да ти простят и да те приветстват с отворени обятия дори и след най-страшния скандал. Те имат висока толерантност към болката и по-скоро ще се справят с лошото отношение, отколкото да се откажат от връзката. Но имай предвид, че дори и Рибите имат точка на кипене и когато ги предизвикаш, никога няма да можеш да си ги върнеш. Те ще изчезнат от живота ти и ще ти оставят горчив вкус в устата.