Всички знаем, че тялото ни се нуждае от редовно натоварване, за да бъде здраво. Но знаем ли, че е също толкова важно да упражняваме и ума си?

Точно така, умът се нуждае от редовни "тренировки", за да остане остър и паметта ни да бъде силна. Тези упражнения помагат на менталното ни здраве и играят същата роля като фитнеса за тялото.

Приемаме за съвсем нормално да живеем според собствените ни навици, тъй като по този начин животът ни става малко по-лесен и можем да го планираме. Но именно тези навици елиминират необходимостта от вземането на куп решения всеки ден, което се отразява негативно на ума ни.

Точно както тялото ни, мозъкът също може да стане муден и бавен. Но това в никакъв случай не означава, че не можем да преобърнем процеса. Мозъчните "тренировки" са чудесен начин да поддържаме ума си в отлична форма.

Научавай по нещо ново всеки ден

Всички сме чували старата максима, че всеки ден трябва да научаваме по нещо ново. Е, тя е вярна. По този начин умът ни винаги е "нащрек". Най-ефективните "тренировки" за ума са ученето на нов език, свиренето на музикален инструмент или ново хоби. По този начин не само ще научаваме по нещо ново, но и ще разширим уменията си, което винаги е предимство.

Тествай паметта си

Състави списък със седмични покупки, но не го гледай, когато отидеш в магазина. По този начин ще провериш доколко добре си спомняш всичко, което сама си написала.  

Смятай наум

В днешно време сме свикнали да използваме "умните" устройства за всичко, включително и за дребни сметки, които бихме могли да сметнем наум. Забрави за смартфона и смятай наум. Разбира се, позволено е след това да провериш дали сметките ти са верни.

Смяна на ръцете

Може и да се струва странно, но мозъкът ти наистина ще се "упражни", ако се опиташ да пишеш с другата ръка. Предизвикваме те да опиташ и ще се увериш, че не е никак лесно. 

"Здрав дух в здраво тяло"

Няма как да очакваме, че умът ни ще бъде в отлична форма, ако не му даваме веществата, от които се нуждае. Ежедневното ни меню е от съществено значение, за да се чувстват сивите ни клетки отлично. 

Препоръчително е да стартираш деня с подходяща закуска, която ще ти даде необходимите фибри и енергия и ще се погрижи за стройната ти фигура. Разнообразието на млечнокисел продукт Активиа ти гарантира, че има по нещо за всеки вкус. А най-добре би било да редувате плодовите и пълнозърнести вкусове, Активиа ще ви изненада приятно. 

Денят се познава от сутринта, а когато стартът е подобаващ, нищо не може да ни попречи да постигнем целите си.

Книги и настолни игри

Има ли по-приятно занимание в неделя сутрин от излежаване в топлите завивки с приятно четиво. А защо не предизвикаш половинката и приятелите ти да играете шах, "Не се сърди човече" или пък "Монополи".

Редовните "тренировки" без съмнение ще освежат паметта ти и ще направят ума ти остър, което е огромно предимство в забързаното ни ежедневие, когато ни очакват куп задачи и не можем да си позволим да забравим нито една от тях.