Има дни, в които ни се струва, че нищо не върви - изпитваме прекалено голямо напрежение на работното място, сблъскваме се с проблеми в личен план, което пък се отразява не само на физическото, но и на психическото ни състояние.

Първото, което трябва да имаме предвид, ако сме изпаднали в подобно състояние на духа е, че всеки човек преминава през подобни настроения. Да, това се случва на всеки. Но най-важното, което трябва да запомниш е, че можеш да промениш начина, по който се чувстваш. Можеш да бъдеш по-добра версия на самата себе си. Ще бъде нужно да поработиш върху различни аспекти от живота си, но те уверяваме, че вярата в самата теб ще ти помогне да постигнеш целите си и да се почувстваш щастлива и удовлетворена.

Спри да жертваш най-големите си желания, за да получиш нещо малко тук и сега

Да, би било прекрасно да си почиваш, да гледаш телевизия или пък да отидеш на кино, да се срещнеш с приятели за вечеря, вместо да довършиш важния проект, върху който работиш в момента в службата, да отидеш на фитнес или пък да се насладиш на храна, приготвена от теб. Мигновеното удовлетворение е примамливо и ни носи момента наслада, но няма как да отречем, че след това се чувстваме гузни и прибързаните ни действия ни се отразяват неблагоприятно в дългосрочен план. Моментното щастие е прекрасно, но единствено когато знаем, че наистина го заслужаваме.

Стига с извиненията

Ако търсиш причина или извинение, за да не направиш нещо, което наистина знаеш, че трябва да направиш, то тогава лесно ще ги откриеш. Важна част от съзряването ни е осъзнаването, че неправилните решения работят в наш ущърб. Става дума за тривиалните извинения - уморена съм, нямам време, ще го свърша утре. Стига! Всички знаем, че това няма да се случи. Безпричинното отлагане на важни задачи ще се отрази негативно на духа ти и ще те накара да изпитваш вина. Представи си колко по-добре би се почувствала, ако беше отделила малко време, за да свършиш неотложната работа още сега.

Не приемай всичко лично

Когато чуеш нечие мнение или коментар, който не е особено ласкав, може би често си мислиш, че се отнася за теб, нали? А хрумвало ли ти е, че хапливите коментари представят в лоша светлина най-вече този, който ги е отправил? Точно така, мнението на околните невинаги се отнася до теб. Все пак най-важно е мнението на хората, на които държим.

Грижи се за себе си

Колко пъти си си мислела, че трябва да посетиш фитнес залата или пък, че трябва да промениш хранителните си навици? Да, тази мисъл често преминава през съзнанието ни и най-важното, което трябва да си повтаряме, че никога не е твърде късно да започнем да се грижим за себе си.

Редовното физическо натоварване, съчетано с правилната храна може да направи чудеса не само с фигурата ни, но и с настроение ни. И тъй като всички знаем, че дори и само няколко минути интензивно движение на ден са достатъчни, за да бъдем в тонус, идва ред да поговорим за храната, която трябва да бъде не само полезна, но и вкусна.

Богато разнообразие от различни вкусове може да ни предложи Активиа - Натурална за почитателите на нежния натурален вкус, пълнозърнеста гама за тези, които не могат да си представят дори един ден без ядки и семена, както и разнообразие от плодови предложения, които ще ви пренесат в различни кътчета от света.Освен това Активиа съдържа и уникалната бактерия Bifidus ActiRegularis, както и калций, който допринася за нормалното функциониране на храносмилателните ензими.

Изправи се пред страховете си

Всяка от нас има различни страхове, които често вземат превес и замъгляват ясната ни преценка. Но страхът в никакъв случай не бива да се превръща във фактор за вземането на решения. Запомни, че страхът не е нищо повече от твое собствено внушение, което може да те контролира точно толкова, колкото ти му позволиш.

Елиминирай разсейването

Колко често ти се е случвало да губиш времето си, проверявайки непрекъснато социалните мрежи и в безцелно гледане на смартфон. Време е да загърбиш този навик и да не позволяваш на безсмисленото разсейване да отнема от времето и концентрацията ти.

Вярвай в себе си

Никой не обича да се самосъжалява и да мисли за себе си като за жертва. Повярвай в себе си и поеми контрола над живота си в свои ръце. Не забравяй, че единствено ти имаш силата да промениш навиците си и да живееш един по-добър и щастлив живот през 2019-та година.