След излизането на скандалните мемоари "Резерва" принц Хари се превърна в основна сензация в британската и американската преса. В същото време съпругата му, херцогиня Мегън, изглежда напълно изключена от обществения живот. Тя не е дава интервюта, не коментира и дори никога не придружава съпруга си на интервютата за популяризиране на книгата му.

Възниква въпросът защо се случва така и с какво е заета Меган сега. 

Според опитен кралски експерт причината за отсъствието на принца на Съсекс е внимателно планирана стратегия.

Мнозина смятаха, че след излизането на мемоарите на принц Хари, съпругата му ще го последва навсякъде, за да помогне за увеличаване на продажбите. Двойката обаче не се е появявала заедно на публучно място от 7-ми декември, когато Меган и Хари получиха наградата "Пулс на надеждата" на Робърт.Ф.Кенеди в Ню Йорк.

Появиха се много теории във връзка с това. Интернет пространството е пълно с голямо разнообразие от мнения относно причините за "изчезването" - от болестта на херцогинята до раздора в семейство Съсекс и недоволството на Меган от съдържанието на мемоарите. И така, Виктория Уорд от The Daily Telegraph изказа мнение, че е много възможно "херцогинята да е изразила деликатни опасения относно това дали излизането на книгата е правилния ход."

Въпреки това, според Алисън Бошоф, репортер на Daily Royal Mail, публичното отсъствие на Мегън е дългосрочна стратегия на загадъчност.

Първо, доверен медиен източник съобщава на Алисън, че самата издателска къща Penguin Random House, която издава книгата, е помолила Съсекс да не "блести". PR отделът на компанията е искал само принц Хари да остане в светлината на прожекторите за известно време. "Това е неговото пътуване и той трябва да "блесне", казва говорителят Бошоф.

Второ, отсъствието на Меган би трябвало да намали броя на язвителните коментари за това, че Хари е манипулиран от жена си. Това мнение постоянно се появява в таблоидите и сега е изключително неблагоприятно за Съсекс.

Трето, Бошоф вярва, че Мегън подготвя своите печеливши проекти и за това иска да "избегне сянката, хвърлена от авторитетната фигура на мъжа си".

Алисън дори не изключва, че в бъдеще можем да очакваме мемоарите и на херцогинята, в които да разкаже своята версия за живота в кралския двор.