Още на третата им среща принц Хари дава на Меган романтично обещание, което смята, че е спазил и до днес.

Какво правите на третата си среща, ако сте принц и актриса? Хари и Меган например заминават на петдневно пътуване до Африка. Преди това американката изобщо не проявявала интерес към Хари. Натоварените графици на двамата не им позволявал да се срещат често. През лятото на 2016 г. обаче Хари и Меган имали малко свободно време, което решават да използват максимално.

Хари кани Меган да се присъедини към него на почивка в Ботсвана - страна, за която твърди, че винаги е била близка до сърцето му. Именно там той прекарва известно време след смъртта на майка си, принцеса Даяна, и оттогава участва в местни благотворителни и обществени програми. Влюбените прекарват цялото пътуване в сафари, разговори и опознаване.

Една вечер двойката била сериозно изплашена, когато пред палатката им се появил неочакван гост. В мемоарите си „Резерва“ Хари разказва как слон се приближил, докато спели, което накарало Меган да „скочи“. Миг по-късно дивата природа поднесла на влюбената двойка още по-неочаквана изненада - Хари твърди, че палатката се "разклатила" от силния рев на лъв. Меган попитала дали всичко ще е наред. Принцът отговорил: „Повярвай ми, аз ще те защитя“.

В биографията си той многократно споменава как е взел решението да защити семейството си, което според него е продиктувало решението да напусне Обединеното кралство и да се установи в САЩ. В документалния им филм той твърди: „Моята работа е да пазя семейството си и то да е в безопасност. Нивото на омраза срещу съпругата ми и сина ми, което се повиши през последните три години, ме накара да се тревожа за безопасността им.“ Принцът също така по-рано обясни, че една от причините да се съгласи на многомилионната си сделка с Нетфликс е, че иска да има достатъчно пари, за да плати за безопасността на Меган, Арчи и Лилибет, след като техният бюджет по този въпрос бе намален.