Нов ден, ново кралско разкритие: Принц Хари призна, че се страхува, че племенницата и племенникът му - принцеса Шарлот и принц Луи - ще "свършат" като него.

"Макар че с Уилям сме говорили за това един или два пъти и той много ясно ми е казал, че децата му не са моя отговорност, аз все пак чувствам отговорност, знаейки, че от тези три деца поне едно ще свърши като мен, резервния", сподели Хари пред вестник "Телеграф" след излизането на мемоарната му книга, озаглавена сполучливо "Резервен".

"И това ме боли, това ме тревожи", продължава кралският син.

Заглавието на мемоарите му идва от прякора, даден му от британските таблоиди - а според разказа на Хари и от крал Чарлз III. В книгата си херцогът на Съсекс казва, че е бил "сянката, подкрепата, план Б".

 

"Дойдох на бял свят, в случай че нещо се случи с Уили - продължи херцогът. "Бях повикан, за да осигуря подкрепление, разсейване, отвличане на вниманието и, ако е необходимо, резервна част. Бъбрек, може би. Преливане на кръв. Частица костен мозък. Всичко това ми беше изрично разяснено от самото начало на житейския път и редовно подсилвано след това."

Той твърди също, че в деня на раждането му баща му е казал на принцеса Даяна: "Чудесно! Даде ми наследник и резервен - работата ми е свършена." Нито Бъкингамският дворец, нито дворецът Кенсингтън са отговорили на някое от твърденията, изложени в мемоарите на Хари.

Съгласно линията на наследяване, след смъртта на крал Чарлз III принц Уилям ще се възкачи на трона, а Кейт Мидълтън ще бъде кралица-консорт. След това короната ще премине в ръцете на принц Джордж, а ако нещо се случи, двамата му братя и сестри ще бъдат следващите по ред.