Сексолог отговори на въпроса - кой има нужда от секс два пъти дневно и кой - само няколко пъти седмично. Но този въпрос не се основава на учебниците.

Не е обичайно да се говори за секс, а би трябвало да е точно обратното. Сексолозите настояват: „Трябва да се говори, да се експериментира и да се обсъждат проблемите, ако възникнат. Тогава шансовете да ги разрешите без загуби са много по-големи, отколкото да мълчите години наред и с трепет да мислите за "съпружеския дълг".

Това е почти 50% от гаранцията за успешен семеен живот. И ако връзката между партньорите в тази част се загуби, то не е трудно да се досетим, че рано или късно в отношенията ще се появи и някой друг.

Има и още един момент: липсата на секс се отразява негативно на здравето на партньорите. И от това страдат не само мъжете, но и жените.

По-рано лекарите настояваха, че за има здравословно количество интимност между вас и партньора ви, сексът трябва да е 2-3 пъти седмично. Мнението на сексолозите сега обаче се е променило: "Трябва да консумирате връзката си според сексуалните предпочитания на партньора. Някой се нуждае от 2 пъти на ден, а на друг са достатъчни 2 пъти седмично. Важно е да разберете от какво имате нужда, както вие, така и вашия партньор и да намерите баланса в своята връзка.", казват те.