Всяко малко момиченце обича приказките за красивите принцове и принцеси, които живеят щастливо в огромните си замъци. Всяко малко момиченце тайничко си мечтае за такъв живот. Не знам дали приказките са истински, но принцове и принцеси със сигурност има. Едно момиче е станало принцеса, но дали е мечтала за това? Понякога нещата просто се случват и няма обяснение за тях.

 

Днес се навършват 31 години от смъртта на принцесата на Монако - Грейс Кели. Макар и след толкова време, тя продължава да е символ на красота и стил. Сватбената й рокля пък e обявена за най-красивата булчинска рокля на всички времена. И това определено не е случайно. Това прекрасно модно творение блести с изчистен и изключително елегантен дизайн и продължава да е един от най-търсените модели рокли и до днес. Изработена е от брюкселска дантела, като я допълва дълъг воал. Това е една аристократична и красива рокля, носена от една от най-красивите жени на всички времена, която за съжаление напуска този свят много рано.

 

Блестяща кариера и приказна любов

Грейс е родена през 1929 година в САЩ. Тя е много търсен модел и невероятна актриса, участвала е във филми на великия Алфред Хичкок. „Тя е като вулкан под снега – така я определя режисьорът Алфред Хичкок – Зад нейната студенина се скрие невъобразим огън от страст”. С любовта на живота си, принца на Монако, се запознава по време на фестивала в Кан. Актрисата има „Оскар за най-добра женска роля” за участието си във филма „Провинциалистката”, най-великото й филмово постижение. След толкова много успехи идва ред и на любовта. Една любов, която остава в историята като олицетворение на истинската и вечна обич, която остава да живее през годините, която се вижда в снимките и се пази в спомените. Една любов обаче, която слага край на кариерата й, защото принцът не иска тя да участва във филми. Време е за новата й роля – тази на принцеса. Франк Синатра казва за нея: „Тя беше истинска принцеса още от самото си раждане”.

Грейс и принц Рение III се женят през 1956 г. От любовта им се раждат 3 деца – княгиня Каролина, княгиня Стефани и престолонаследникът Албер II.

"Естествената роля на жената е да бъде основа на семейството" - Грейс Кели

Проклятието над фамилия Грималди

Известно на всички в Монако е проклятието, което тегне над фамилията Грималди: "Никога нито един Грималди да не бъде щастлив в любовта!", изречено от една огорчена жена още през 13 век. През годините това проклятие определено нанася доста нещастия на фамилията. След сватбата си с Грейс Кели, принц Рение заявява, че те двамата са развалили проклятието, но за съжаление се оказва, че не е така, защото през 1982 година загива принцесата на Монако. Това е един много жесток удар върху кралското семейство, което загубва очарователната си принцеса, пленила целия свят с добротата си, с актьорския си талант и с изящната си красота. Автомобилна катастрофа е причината за смъртта на принцесата. Тя сама управлява колата, в която е заедно с най-малката си дъщеря Стефани. Стефани се спасява, но състоянието на Грейс е много тежко и лекарите не успяват да я спасят. Светът губи една велика актриса и благородна принцеса. Принц Рение умира през 2005 г., като до края на живота си не е с друга жена. След смъртта й той споделя, че в живота му има огромна празнина. Носи се слухът, че в последните години бракът им не е бил толкова стабилен. Нямало я романтиката от началото на връзката им, а принцът понякога се държал неуважително. Говори се, че Грейс търсела утеха при любовниците си.

Три поколения красиви принцеси – Грейс, дъщеря и Каролина и внучка и Шарлота Казираги.

Разказахме ви една приказна история с щастливи и тъжни моменти, защото в живота приказките са такива. Истинските приказки понякога са тъжни, но пък са за истински принцеси. Тази беше една от тези приказки... А принцесата определено е истинска и достойна за възхищение.