Грешките, които допускаме, са ценни уроци по пътя ни. Те изграждат характера ни и помагат за израстването ни. Когато сме млади, обаче, приемаме допуснатите грешки по различен начин. Те са много по-поучителни. Помагат ни да помъдреем и ни изграждат като възрастни хора с опит. Ето кои са най-ценните грешки, които допускаш в 20-те си години и превръщаш в опит. 

Задоволяването с връзка, която няма бъдеще

Когато си млада, все още вярваш в любовта от приказките. Вярваш в шансовете и в Единствения. В този период много по-лесно можеш да попаднеш в капана на връзка без бъдеще. Вие нямате нищо общо, интересите ви са коренно различни, приятелите – също. Но оставаш в тази връзка, защото мислиш, че си влюбена и вярваш, че любовта е единственото, което е нужно, за да имаш щастлива връзка. След като отминат, тези отношения остават след себе си ценен урок. Грешка, която никога отново не би повторила.

Купонясването цяла вечер

Когато си млада, имаш неспирна енергия да купонясваш постоянно. Тогава няма значение дали е делничен ден или уикенд. Можеш да излизаш ида се срещаш сприятели постоянно. С течение на времето осъзнаваш, че купоните не са чак толкова важни. Предпочиташ да прекараш времето си в приятен разговор, вместо в пиене цяла вечер. А и така се спасяваш от махмурлука, който много по-трудно се преживява на 30 от колкото на 20 години.

Ужасният избор на дрехи

На младини смяташ, че всичко ти стои добре и те прави красива. Тогава спокойно си позволяваш да си по-разголена, по-силно гримирана и по-дръзка в модните си решения. Колкото повече си позволяваш, толкова повече осъзнаваш, че това изобщо не е вярно. Така успяваш да създадеш своя собствен личен стил, намирайки най-подходящите дрехи за теб. Още повече, създаваш си своя списък с „какво да НЕ носиш”, когато вече си зряла и улегнала жена.

Изневярата

Когато усетиш горчивото хапче на изневярата в 20-те си години, научаваш колко крехки са човешките взаимоотношения. Научаваш се да не разчиташ на друг, за да бъдеш щастлива и да не вярваш безрезервно.

Никога да не поставяш граници

Колкото по-строга си към себе си и поставяш граници, толкова по-нещастна ще бъдеш. От малка търсиш одобрението на родителите си, роднините и учителите. Когато вече си голяма, този навик все още е в съзнанието ти и може да ти създаде проблеми. Търсейки одобрението на хората около теб, ти ограничаваш себе си спрямо техните изисквания. С времето осъзнаваш, че това е просто загуба на време и единствения човек, на когото трябва да се харесаш, си ти самата.

Никога да не отказваш помощ

Когато си млада смяташ, че можеш всичко. Това включва и да се грижиш сама за себе си. Тогава, в момент на трудност, ти не искаш помощ от близките си, а се мъчиш да се справиш с проблема сама. С течение на времето осъзнаваш, че това е голяма грешка. Освен че проблемите се решават по-бавно, когато го правиш сама, да поискаш помощ е не само правилно, но и те учи на благодарност, на доверие и на правото да изразяваш спокойно чувствата и притесненията си. По-хубаво е получиш помощ, от колкото да пазиш емоциите си и да се опитваш да се справяш сама с всичко.