Ретроградният коридор продължава! Меркурий е на път да свърши и ще бъде заменен от ретрограден Уран, който ще продължи и през 2025 г. Как да се възползвате максимално от този период за себе си, нека да го разберем заедно.

Изглежда, че скоро ще можем да издишаме: на 28 август ще приключи най-ужасният период - ретрограден Меркурий, но това не е всичко. Почти веднага той ще бъде заменен от ретрограден Уран, който ще бъде по-благосклонен към промяната и дори ще я насърчава.

Ледената планета ще се завърти на 1 септември и ще върви в обратна посока за нас до 30 януари 2025 г. Продължителността е доста дълга и следователно няма да е лесно да забележите въздействието на това събитие върху себе си от първия ден.

Какво добро ще се случи по време на ретрограден Уран от 1 септември 2024 г.?

Ретроградният Уран е добър, защото за разлика от Меркурий не само ви кара да мислите за промени, но и одобрява всякакви действия към тях. Мнозина може да изпитват желание да станат независими, така че отдалечаването от семейството и желанието да започнат стабилна връзка с някого е абсолютна норма. Вярно, на последното може да съперничи желанието да се освободиш от всичко и да тръгнеш на път, било то буквално на пътешествие или да намериш себе си.

Следователно всичко, което е измислено по време на ретрограден Меркурий, трябва да се приложи на практика. Енергията на това астро-диско ще ви тласне, така че не можете да стоите на едно място, в противен случай може да паднете болезнено от собствената си пасивност.

За какво трябва да внимавате по време на ретрограден Уран от 1 септември 2024 г.?

През периода от 1 септември няма нужда да се връщате към миналото и да се спирате на всякакви съжаления. Ако по време на ретрограден Меркурий нищо кармично не се е върнало за повторен урок, тогава не се колебайте да прелистите всички завършени глави и да продължите само напред. В противен случай можете много да се забиете там и да пропуснете добър тласък към необходимите промени, като силно съжалявате за това до края на годината.

Бъдете внимателни и с финансите си. Ясно е, че глобалните промени изискват пари, но ги използвайте разумно. Ако имате възможност да не задлъжнявате или да теглите заеми, непременно се възползвайте от нея. Освен това бъдете честни със себе си и не приемайте думите дори на близки хора за даденост. Има голям шанс всеки да се въвлича в неудобни ситуации, а ние нямаме нужда от това.

Как ще се отрази ретрограден Уран от 1 септември 2024 г. на зодиите?

Ретроградният Уран най-силно ще повлияе на Водолея, на когото е покровител. Те определено не могат да стоят отстрани, така че съберете смелостта и лудостта си, за да направите огромен скок напред. Близнаците, Везните и Рибите също трябва да се подготвят за големи действия. Тази троица има много голяма вероятност да влезе в сериозна връзка, както и да промени работата си.

Овен, Стрелец и Телец ще гледат в миналото, така че се стегнете здраво и се фокусирайте върху настоящето. Не забравяйте, че вие ​​сами пишете бъдещето, но миналото не може да бъде променено. Съсредоточете се върху това, което ви харесва, и се опитайте да се отпуснете малко. Последните шест месеца можеха да бъдат особено стресиращи.

Раците, Лъвовете и Девите ще се натъжат и ще изпаднат в меланхолия, което ще тревожи не само тях, но и близките им. Тъй като Уран обича активните хора, опитайте се да излезете насила от черупката. Например, запишете се на уроци по йога, организирайте редовни срещи с приятели в петък или най-накрая се влюбете.

Скорпионите и Козирозите ще бъдат в зоната на безопасност: Уран ще ги засегне най-малко и затова плановете им няма да се променят много. Бъдете внимателни с финансите си и се грижете за сърцата на другите хора. Да, да, точно непознати. По всичко личи, че до края на годината ще сте в плен на любовни игри без правила.