Херцогът и херцогинята на Съсекс вероятно няма да се присъединят към кралското семейство в Сандрингам за първата им Коледа без кралицата. Предполага се, че крал Чарлз е поканил Меган и Хари, които остават "много обичани" членове на семейството, въпреки че се отказаха от кралските задължения преди почти три години. Но източник, близък до краля, заяви: "Малко вероятно е те да присъстват".

За първи път Чарлз организира годишното семейно събиране и коледната почивка в частното имение в Норфолк. Там ще бъдат и принцът и принцесата на Уелс, които ще отседнат в близкия Анмър Хол - домът, който им е предоставен от кралицата. Очаква се и други членове на семейството да се присъединят към краля и кралицата-консорт по време на разходката им до църквата в сутринта на Коледа.

В кралското семейство ще има хора, които ще въздъхнат с облекчение, ако Съсекс изпратят своите съжаления. След като Меган описа погребението на покойната кралица като "сложно", присъствието на Меган и Хари над пайовете с кайма може да не се приеме добре.