За Лъва Затъмненията в Овен са ключови точки за пробив, даващи сила и енергия за постижения. Следователно около 8 април (Новолуние в Овен), а след това и 17 октомври (Пълнолуние в Овен), вие буквално ще бъдете „отнесени“. Сякаш някаква сила ще придвижи живота ви напред и просто трябва да сте в крак с интензивността на тези събития. Освен това Меркурий ще бъде ретрограден изключително в огнени знаци, което ви дава увереността да предприемете действия, за да преработите миналото си. Тоест успешно не само ще започнете нещо ново, но и ще сложите край на нещо, което отдавна е трябвало да бъде взето под контрол.

Затъмнения от 25 март до 8 април

Пролетният коридор на Затъмненията ще се проведе във вашите сектори на мироглед, пътуване и комуникация - благодарение на влиянието на други хора вашето разбиране за щастие, благополучие значително ще се разшири и като цяло ще има глобално преосмисляне на личните стойности. Вероятно ви очаква пътуване или ново обучение – на 25 март ще има Затъмнение и Пълнолуние във Везни, което ще сложи край на някакво образование или планове за пътуване, появили се около 14 октомври 2023 г. Например, ще получите сертификат или ще отидете на кратко уединение с приятел.
Може също така да започнете нов цикъл в отношенията си с брат или сестра си, но до юни 2024 г. отношенията може да се обтегнат, тъй като Черната луна навлиза в този сектор. Може да внесе интриги, подценяване и някои клюки в комуникацията ви. Може да се наложи да поемете отговорност и да решите проблема на роднина.

От януари 2024 г. Плутон се връща в знака Водолей, противопоставяйки се на вашия знак. Може да имате нова любовна история или някаква романтика ще бъде рекламирана отново. Може също да забележите, че Висшите сили доста уверено трансформират вашата среда - имате по-влиятелни и мощни фенове и приятели.

Но Затъмнението и Новолунието в Овен на 8 април ще се случи във вашия мирогледен сектор – ще изпитате внезапно разширяване на възгледите си за света. Но това ще бъде свързано с някаква критична ситуация, тъй като диспозиторът на събитието Марс ще бъде във вашия сектор на трансформация. Ще настъпи определена точка, от която няма връщане, когато поради някакво събитие или ново преживяване ще се промените из основи.
Във всекидневния живот може да имате учител или психолог, който ще измести фокуса на живота ви към някои дълбоки преживявания. Благодарение на това ще работите върху самочувствието си, а също така ще можете да започнете да разпределяте финансите по различен начин. Например, можете да започнете да спестявате пари, да затворите заемите си и да преодолеете страха си от пари.

Гранд Стелиум в Телец

От най-важните позитиви на 2024 г. можем да очакваме Големия финансов стелиум в Телец, който ще се проведе през април и май благодарение на клъстера от планети, водени от Юпитер, главният Дядо Коледа в астрологията. За Лева този Стелиум ще донесе феноменален късмет в кариерата им - страхотно повишение, което ще бъде дори по-добро, отколкото можете да си представите. Освен това, стелиум се появява, когато Уран и Юпитер са в съвпад и двете планети управляват вашия любовен и брачен сектор. Това означава, че ще срещнете мъж с висок статус, което бързо ще се превърне в бурен и обещаващ роман.

Милионерски аспект през юни

Но от 1 до 8 юни в небето ще се формира милионерски аспект между финансовата планета Плутон и Юпитер, което ще донесе възможности за Лъва. Плутон управлява вашия жилищен сектор и е в сектора на партньорството, докато Юпитер управлява големите финанси и любовните връзки. Това означава, че ще се сбъдне вашето желание, което ще е свързано с покупка на жилище или подобряване стандарта на живот на вашето семейство. Например, можете да си купите апартамент, който да давате под наем или да решите да купите по-статутна къща.

Важно е аспектът да се случи във вашия сектор на приятели и мечти, което отчасти може да доведе до появата на влиятелен приятел. Приятелството обаче може да започне с активна кореспонденция и срещи, но в крайна сметка определено ще бъде красив романс. Все пак Плутон в сектора на отношенията в тригон към Юпитер в сектора на сънищата често носи невероятна любовна връзка, която от самото начало се основава на абсолютно взаимно разбиране и общи интереси.

Връзки и любов през август 2024 г.

Август е най-значимият за Лъвовете, защото това е месецът, в който Вселената наистина ще се фокусира върху вашата романтика. Първо, Пълнолунието в сектора на отношенията на 19 август ще донесе значимо събитие в личния ви живот, до абсолютно внезапно решение - преместване, ярко пътуване заедно или предложение за брак!

Ретроградният Меркурий във вашия знак от 5 август до 28 август ще ви накара да преразгледате стила си, да се подложите на медицински прегледи и да преиздадете редица документи. Подобна позиция на Меркурий беше през юли-август 2018 г. Спомнете си какво активно преглеждахте в живота си точно тогава - събитията могат да се повторят. Важно е, че Меркурий ще бъде в опозиция с Плутон във вашия дом на отношенията - по-често ще анализирате себе си чрез това как вашият партньор се отнася към вас. Очакват ви редица открития.

Затъмнения от 18 септември до 2 октомври

На емоционалното Затъмнение и Пълнолуние в Риби на 18 септември ви очаква невероятно силно потапяне в сексуална връзка, в която ще доведе до сериозни задължения един към друг. Говорим за онази интимност, която ви позволява да се потопите дълбоко в себе си чрез партньор; не напразно в езотеричната общност думата „интимност“ се превежда като me see – „да ме видиш отвътре“. Тоест, вие ще изпитате типа връзка, която се основава на най-дълбоко доверие и чувство за сигурност с човек, когато сте приети точно такива, каквито сте. В известен смисъл Вселената ще ви промени емоционално, ще ви направи по-зрели и естествени - това е за приемане на вашата природа, външен вид, страхове и тайни желания.

В по-обикновен смисъл, затъмнение в Риби може да сложи край на важен финансов въпрос за семейството: може да получите наследство, да затворите ипотека или заем или може би да направите важна и голяма инвестиция.
А Новолунието и Затъмнението във Везни на 2 октомври може да ви донесе нов документ, свързан с дома ви или пътуване при роднини. Също така е вероятно да започнете ново обучение или може би ще решите да получите книжка и да започнете да карате кола.

Примка на Марс в знака Рак от 5 септември 2024 г. до 19 април 2025 г.

Най-значимото събитие за Лъва ще отнеме доста време, за да се развие и това е примката на Марс, който ще бъде в знака Рак и Лъв. Това събитие ще бъде особено важно за Лъвовете, родени от 24 юли до 31 юли - очаква ви период на сериозна трансформация в живота ви. Най-важното е, че Марс е диспозитор (т.е. предавател) на енергията на възела на бъдещето в Овен. И той стои във вашия сектор на светогледа ви, което показва трансформация на вашите вярвания, както и връзка с мъж, който ще повлияе значително на вашите ценности и мироглед.

Като цяло за всички Лъвове периодът до 19 април ще бъде важен, тъй като Марс ще бъде дълго време в сектора на вашето подсъзнание, дълги пътувания и тайни. Подобна ситуация се случи от 20 декември 2009 г. до 10 март 2010 г. - спомнете си какво се случваше в живота ви тогава, защото събитията могат да се повторят отново.