През февруари никоя планета няма да бъде ретроградна, което означава, че Вселената благоприятства нашия прогрес и движение напред. Астрологът и четец на карти Таро Юлия Лифанова разказва защо Рибите трябва да обърнат внимание на самочувствието си и как това ще повлияе на привличането на щастие в живота им. 

Сега не бива да поглеждате назад, защото през февруари всички планети са в право (директно) движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да насочим всичките си сили към изграждане на бъдещето си. Това не е случайно. През февруари повечето лични планети ще бъдат в знака Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и планиране на предстоящата година. Освен това, това съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е умствен елемент, който отговаря за яснотата на мислите.

Сега е моментът да гледате на живота си като свалите розовите очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии. Колкото по-рационален сте в настоящия момент, толкова по-щастлив ще бъдете на по-късен етап. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива систематично и без захаросани мечти или илюзии.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на мъжката и женската планети, Марс и Венера, във Водолей заедно с Плутон. Това е знак, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек и от своя страна предполага, че се заражда нещо ново в семейните и романтични отношения. Например, някои хора може да узнаят, че очакват дете, други да намерят нов, страстен партньор, а на необвързаните хора може да им се наложи да избират измежду двама свои обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от дамите ще претърпят личностно развитие чрез отношенията си с двама мъже. Например, може да става въпрос за конфликт между дъщеря и баща заради съпруга й, друга възможност е за обрат в отношенията поради факта, че мъжът ще ревнува половинката си и така нататък. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до зодия Риби, основните събития през целия месец ще се случват във вашия сектор на несъзнаваното и тайните. Като за начало новолунието на 9-ти февруари ще премине точно в този сектор за вас. Това може да е и причината да изпитате желание да останете сами, за да разберете накъде да продължите оттук насетне. Ще изпитате усещането, че имате желание да разберете себе си и отношенията си на по-дълбоко ниво, тъй като планетата Меркурий, която е управител на брака и партньорствата, също ще бъде в този сектор през месец февруари.

Има вероятност да се дистанцирате по някакъв начин във връзката си, като възможна причина за това е партньорът ви да замине някъде по работа или на почивка, или просто да изпитате емоционално отчуждаване един от друг. До 17-ти февруари в същия сектор на тайните и подсъзнанието ще има съвпад на Марс, Венера и Плутон с Меркурий, което може да доведе до сериозна промяна в отношенията ви.

Например, може да осъзнаете, че на подсъзнателно ниво имате огромна нужда да „разрушите“ настоящата си връзка. Това може да се дължи на желанието ви да помогнете на партньора си или да разрушите сегашните си отношения, за да изградите по-здрав съюз в бъдеще. През този месец е възможно сексуалната ви страст да се увеличи и да имате повече еротични фантазии, събудени у вас благодарение на чужда любовна афера, историята за която ви е повлияла силно.

Важно е да споменем, че всичко това може да доведе до сериозни промени във вашата връзка. Пълнолунието на 24-ти февруари ще премине за вас в сектора на партньорствата. Това означава, че цялото ви внимание ще бъде посветено на вашата връзка или брак. Не е изключено партньорът ви да ви предложи брак или пък промяната за вас ще бъде в другата крайност и ще решите да живеете отделно един от друг. Също така наяве може да излезе някаква тайна на вашия партньор, което включва не само вашия съпруг или съпруга, но това може да бъде и вашият бизнес партньор.

Черната Луна ще участва в Пълнолунието. Тя може да породи съмнения у вас относно партньора ви или да събуди страхове, които ще ви накарат да поработите върху хармонизиране на връзката ви.